Achillea filipendulina 'Cloth Of Gold'

Duizendblad

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
  • Zonnige standplaats
  • Rijkbloeiende gele bloemen
  • Groeit goed in groepsbeplantingen
  • Geschikt voor rotstuinen
  • Heeft een aangename geur
  • Trekt vlinders en bijen aan

Ontmoet de Achillea filipendulina 'Cloth Of Gold', een prachtige verschijning die iedere zomertuin verrijkt. Deze variant van duizendblad staat bekend om zijn robuuste en bossige groeiwijze die meteen in het oog springt. Zijn varenachtige, lichtgroene bladeren geuren subtiel en voegen een aromatische dimensie toe aan uw groene oase.

Van juli tot september trakteert de 'Cloth Of Gold' u op een uitbundige bloei. Opmerkelijke platte, schermvormige bloemtuilen in een schitterend heldergele kleur tooien de tot wel 1 meter hoge bloemstengels. Deze sierlijke bloemenpracht valt niet alleen bij mensen in de smaak, maar trekt ook nuttige bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin.

Voor een optimale groei prefereert deze duizendblad een plekje in de volle zon, waar hij kan genieten van een goed doorlaatbare bodem. Hoewel de plant flexibel is qua grondsoort, is het belangrijk dat hij niet in zware, natte klei staat. Met zijn sterke winterhardheid hoeft u zich echter geen zorgen te maken als de temperaturen dalen. U kunt dus probleemloos jaar na jaar genieten van zijn terugkerende schoonheid.

Het toevoegen van de Achillea filipendulina 'Cloth Of Gold' aan uw tuin of border belooft niet alleen een zomers spektakel van kleur en leven, maar het is ook een onderhoudsvriendelijke keuze die bijdraagt aan een gezonde en levendige tuin. Als een duurzaam accent dat seizoen na seizoen blijft verrassen, is dit duizendblad een must-have voor elke tuinliefhebber.

Verzorging en water

De Achillea filipendulina 'Cloth Of Gold' heeft niet veel water nodig. Geef de plant af en toe water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door goed opdrogen.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder af en toe dode bloemen om de bloei te bevorderen. In het najaar kun je de plant terugsnoeien tot bijna aan de grond om de groei in het volgende seizoen te stimuleren.

Standplaats

Zet de Achillea filipendulina 'Cloth Of Gold' op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. De plant doet het goed in goed doorlatende grond.

Tip

Deze plant trekt veel vlinders en bijen aan, waardoor het een echte aanwinst is voor de tuin. Laat de dode bloemen aan de plant staan in de wintermaanden om de vogels te voeden.

Het duizendblad (Achillea filipendulina 'Cloth Of Gold') is een plant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve waarde in de tuin. Door zijn felgele bloemen en fijne bladeren is het een mooie toevoeging aan borders, bloemperken en rotstuinen.

Naast zijn decoratieve waarde wordt het duizendblad ook vaak gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. De plant wordt gebruikt in de kruidengeneeskunde vanwege zijn ontstekingsremmende en wondhelende eigenschappen.

Daarnaast trekt het duizendblad ook diverse nuttige insecten aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een natuurvriendelijke tuin. Honingbijen en vlinders zijn veelvoorkomende bezoekers van de bloemen van het duizendblad.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 250 cm
Plant familie Achillea | Duizendblad
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Geurend, Rotstuin, Groepsbeplanting

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Achillea Millefolium
Duizendblad
Achillea Millefolium 'Lilac Beauty'
Duizendblad
Achillea Ptarmica 'The Pearl'
Gevulde wilde Bertram
Achillea 'Credo'
Duizendblad
Achillea 'Walter Funcke'
Duizendblad
Achillea Millefolium 'Wesersandstein'
Duizendblad
Achillea millefolium 'Paprika'
Duizendblad
Achillea Millefolium 'Weisses Wunder'
Duizendblad
Achillea 'Taygetea'
Duizendblad
Achillea 'Moonshine'
Duizendblad