Achillea 'Coronation Gold'

Duizendblad

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Prachtige snijbloem
  • Blijft het hele jaar door groen
  • Bladhoogte van 30 cm
  • Heeft een heerlijke geur
  • Opvallende gouden bloemen
  • Trekt vlinders en bijen aan

Maak kennis met de Achillea 'Coronation Gold', een sierlijke en veelzijdige toevoeging aan uw tuincollectie. Deze wintergroene variëteit van duizendblad staat bekend om zijn smal opgaande groeiwijze en opvallende, fijn verdeelde bladeren die zowel grijsgroen als zilvergroen gekleurd zijn. Wat deze plant uniek maakt, is de heerlijk aromatische geur die de bladeren verspreiden.

Tussen juni en september siert deze duizendblad uw tuin met schitterende, platte bloemschermen die een goudgele kleur dragen. De bloemen verschijnen op imposante bloemstengels die tot wel een meter hoog kunnen worden. Het is een echte blikvanger wanneer de tuin op zijn hoogtepunt is.

De Achillea 'Coronation Gold' heeft een voorkeur voor zonnige plekken en gedijt het best in een bodem die goed water doorlaat. Deze plant is niet kieskeurig wat betreft de grondsoort, zolang hij maar niet in zware, natte klei staat. Zijn kwaliteiten schitteren verder in de winterhardheid, droogtetolerantie en de weerbaarheid tegen zowel zeewind als luchtverontreiniging.

Een extra voordeel van het planten van de Achillea 'Coronation Gold' in uw tuin is zijn aantrekkingskracht op nuttige insecten. Vlinders en bijen worden onweerstaanbaar gelokt door de nectarrijke bloemen, wat bijdraagt aan een gezond ecosysteem en een levendige tuin.

Wanneer u dus op zoek bent naar een onderhoudsarme, sierlijke en ecologisch waardevolle toevoeging voor uw tuin, is de Achillea 'Coronation Gold' een uitstekende keuze. De schitterende bloei, aromatische bladeren en de bijdrage aan de biodiversiteit geven uw buitenruimte een extra dimensie die u niet wilt missen!

Verzorging en water

De Achillea 'Coronation Gold' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd lichtvochtig is, maar vermijd dat de plant in drassige grond staat. Geef indien nodig water aan de basis van de plant om de bladeren droog te houden.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Snoei in het najaar de stelen van de plant tot aan de grond om de vorming van nieuwe groei te bevorderen.

Standplaats

De Achillea 'Coronation Gold' gedijt het beste in de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om te voorkomen dat de wortels gaan rotten.

Tip

Voor een extra volle en weelderige groei, bemest de plant in het voorjaar met een organische meststof. Dit zal de bloei en de algehele gezondheid van de plant bevorderen.

De Achillea 'Coronation Gold', ook bekend als duizendblad, is een veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn prachtige goudgele bloemen trekt deze plant zeker de aandacht en voegt hij een vleugje kleur toe aan elke tuin of border.

Niet alleen is de 'Coronation Gold' een geweldige aanvulling op de esthetiek van de tuin, maar het duizendblad heeft ook een aantal courante gebruiken. Zo wordt de plant vaak gebruikt voor zijn geneeskrachtige eigenschappen en kan het worden verwerkt in kruidengeneesmiddelen of tincturen voor verschillende kwalen.

Bovendien is het duizendblad een favoriet onder bijen, vlinders en andere nuttige insecten, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Achillea | Duizendblad
Standplaats Zon
Eigenschappen Geurend, Bladhoogte 30 cm, Bladhoudend, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Achillea 'Credo'
Duizendblad
Achillea Millefolium
Duizendblad
Achillea 'Walter Funcke'
Duizendblad
Achillea 'Terra Cotta'
Duizendblad
Achillea 'Moonshine'
Duizendblad
Achillea millefolium 'Paprika'
Duizendblad
Achillea Millefolium 'Wesersandstein'
Duizendblad
Achillea Millefolium 'Weisses Wunder'
Duizendblad
Achillea Tomentosa
Duizendblad