Achillea 'Terra Cotta'

Duizendblad

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,37 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,30 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,20 per stuk
  • Snijbloem
  • Bladhoogte 20 cm
  • Neutrale bodem
  • Geurend

Ontmoet Achillea 'Terra Cotta', een sierlijke toevoeging aan uw tuin die bekend staat om zijn unieke kleur en varenachtige, grijsgroene aromatische bladeren. Deze middelgrote, bladverliezende duizendblad vertoont een bossige, opgaande groeivorm die een opvallend silhouet vormt in uw buitenruimte.

Van juli tot september kunt u genieten van de bloeiende pracht van Achillea 'Terra Cotta', als het uw tuin verfraait met platte, terracotta gekleurde bloemenschermen die zich sierlijk verheffen boven de hoge bloemstengels. Deze bloemen bieden niet alleen een visueel spektakel, maar trekken ook een scala aan nuttige bestuivers aan, waaronder vlinders en bijen, die bijdragen aan een gezonde tuinomgeving.

De plant is op zijn mooist wanneer hij op een zonnige plek staat, waar hij kan gedijen in goed doorlatende grond. Ondanks zijn voorkeur voor zonlicht, is Achillea 'Terracotta' verrassend flexibel wat betreft de grondsoort, hoewel hij minder goed presteert in zware, natte kleigrond. Naast zijn esthetische kwaliteiten is deze duizendblad ook zeer goed winterhard, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over zijn overleving tijdens de koude maanden.

Kortom, Achillea 'Terra Cotta' is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een vitale toevoeging aan uw tuin die de biodiversiteit bevordert en het hele seizoen door een blikvanger zal zijn. Haal deze duurzame en levendige plant in huis of tuin voor een natuurlijke schoonheid die jaar na jaar blijft geven.

Verzorging en water

De Achillea 'Terra Cotta' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant er mooi en gezond uit te laten zien.

Standplaats

De Achillea 'Terra Cotta' gedijt het beste in de volle zon. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt.

Tip

Overweeg om de plant te snoeien na de bloeiperiode om de groei te bevorderen. Snijd de stengels en bladeren tot halverwege de hoogte af. Dit zal zorgen voor een volle en gezonde groei in het volgende seizoen.

De Achillea 'Terra Cotta', ook bekend als duizendblad, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zijn aantrekkelijke Terra Cotta kleurige bloemen voegt deze plant een warme, aardse toets toe aan tuinen, borders en bloemstukken.

Naast zijn decoratieve gebruik, heeft de Achillea 'Terra Cotta' ook enkele courante toepassingen. Zo wordt het duizendblad vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn vermeende geneeskrachtige eigenschappen. Thee gemaakt van het duizendblad zou bijvoorbeeld kunnen helpen bij het verminderen van koorts en het verlichten van menstruatiepijn.

Daarnaast is de Achillea 'Terra Cotta' een uitstekende plant om vlinders en bijen aan te trekken, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke natuurlijke tuin of landschap.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 70 cm
Plant familie Achillea | Duizendblad
Standplaats Zon
Eigenschappen Geurend, Neutrale bodem, Bladhoogte 20 cm, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Achillea 'Coronation Gold'
Duizendblad
Achillea 'Walter Funcke'
Duizendblad
Achillea Millefolium 'Wesersandstein'
Duizendblad
Achillea Millefolium
Duizendblad
Achillea Millefolium 'Weisses Wunder'
Duizendblad
Achillea 'Taygetea'
Duizendblad
Achillea Ptarmica 'The Pearl'
Gevulde wilde Bertram
Achillea Tomentosa
Duizendblad