Achillea millefolium

Duizendblad

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
  • Geneeskrachtige eigenschappen
  • Aantrekkelijk voor vlinders
  • Geschikt als snijbloem
  • Mooi als droogbloem
  • Veelzijdig kruid
  • Duurzame plant

Ontmoet de Achillea millefolium, beter bekend als duizendblad, een veelzijdige en sterke vaste plant die een natuurlijke charme aan uw tuin of woning kan toevoegen. Deze plant staat bekend om zijn aantrekkelijke witte, platte, schermvormige bloemen die een rustieke en schilderachtige uitstraling geven aan elke omgeving waarin ze geplaatst worden.

Doordat duizendblad op vrijwel elke grondsoort kan groeien, is het een uitermate gebruiksvriendelijke keuze voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Het komt echter het best tot zijn recht op droge grond, waar zijn wortels zich diep kunnen uitstrekken om de plant te voorzien van de benodigde voedingsstoffen en stabiliteit.

Buiten zijn aantrekkelijke uiterlijk, is de Achillea millefolium ook een favoriet onder bloemisten en liefhebbers van droogbloemen. De bloemen behouden namelijk hun schoonheid wanneer ze gedroogd worden, wat ze perfect maakt voor creatieve bloemstukken en decoraties die het hele jaar door meegaan.

Door duizendblad in huis of tuin te plaatsen, kiest u niet alleen voor een esthetisch aangename plant, maar ook voor een die gemakkelijk in onderhoud is en veelzijdig gebruikt kan worden. Het is de ultieme combinatie van natuurlijke pracht en praktische voordelen, die zonder twijfel een speciale toevoeging aan uw omgeving zal zijn.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. De plant heeft geen specifieke bemesting nodig, maar kan wel wat extra voeding gebruiken tijdens het groeiseizoen.

Standplaats

Zet de Achillea millefolium op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. De plant kan goed tegen droogte en gedijt goed in goed doorlatende grond.

Tip

De Achillea millefolium is een uitstekende plant voor vlinders en bijen. Door deze plant in je tuin te zetten, help je de biodiversiteit te bevorderen.

Duizendblad (Achillea millefolium) is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt in tuinen vanwege zijn decoratieve waarde. Met zijn fijne bladeren en kleine bloemen in verschillende tinten, voegt duizendblad een subtiele, natuurlijke uitstraling toe aan tuinen en bloembedden.

Naast zijn decoratieve waarde wordt duizendblad ook vaak gebruikt vanwege zijn medicinale eigenschappen. De plant staat bekend om zijn ontstekingsremmende, antibacteriële en bloedstelpende eigenschappen, waardoor het vaak gebruikt wordt bij de behandeling van wonden en huidirritaties.

Daarnaast wordt duizendblad vaak gebruikt in de keuken. De bladeren en bloemen van de plant kunnen worden gebruikt om thee te maken en worden soms toegevoegd aan salades als smaakmaker. Daarnaast worden de bloemen ook gebruikt bij het brouwen van bier en het maken van aromatische oliën.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 4
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Achillea | Duizendblad
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Kruid, Droogbloem, Snijbloem, Vlinderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Achillea Millefolium 'Lilac Beauty'
Duizendblad
Achillea Ptarmica 'The Pearl'
Gevulde wilde Bertram
Achillea 'Alabaster'
Duizendblad
Achillea Millefolium 'Wesersandstein'
Duizendblad
Achillea millefolium 'Paprika'
Duizendblad
Achillea Millefolium 'Weisses Wunder'
Duizendblad
Achillea 'Walter Funcke'
Duizendblad
Achillea 'Coronation Gold'
Duizendblad
Achillea 'Terra Cotta'
Duizendblad