Acer buergerianum

Drietandesdoorn

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Herfstverkleuring
  • Donkergroen blad
  • Ideaal voor kleine tuin
  • Meerstammige struik of boom
  • Solitair
Ontdek de charmante schoonheid van de Acer buergerianum, ook bekend als de drietandesdoorn - een betoverende toevoeging aan zowel uw tuin als stedelijke omgeving. Deze verfijnde esdoornsoort siert het landschap met opgaande takken in zijn jeugd, die uitrijpen tot een sierlijk afgerond bladerdak met de jaren.

De unieke bladeren van deze compacte loofboom zijn klein, driehoekig en perfect drielobbig. Met de wisseling van de seizoenen biedt de drietandesdoorn een visueel spektakel; het lenteloof begint met een warme brons-rode kleur en transformeert naar een diepgroene tint als de zomerzon haar intrede doet. Wanneer de herfst zijn intrede doet, toont de boom zijn ware kleurenpracht, met een schitterende overgang van geel naar oranje en tenslotte een vurig rood.

Deze boom is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een toonbeeld van veerkracht en gemak. De Acer buergerianum floreert in gemitigeerde, enigszins vochtige en goed gedraineerde grond onder een halfvolle zon. Zijn vermogen om perioden van droogte te verdragen maakt hem een duurzame keuze voor de moderne tuinliefhebber.

Haal de drietandesdoorn in huis of plant hem in uw tuin voor een jaarlijks terugkerend kleurentheater dat de ogen streelt en de ziel verzacht. Met zijn aanpasbaarheid en continue charme is het een waardevolle en onderhoudsarme aanwinst die zowel emotionele voldoening als esthetische waarde toevoegt aan uw buitenruimte.

Verzorging en water

Geef de Acer buergerianum regelmatig water, vooral tijdens warme dagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de Acer buergerianum in het voorjaar om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Gebruik scherpe snoeischaren en desinfecteer ze voor gebruik om ziektes te voorkomen. Na het snoeien kan een beetje organische meststof de groei stimuleren.

Standplaats

Plaats de Acer buergerianum op een plek met voldoende zonlicht, maar het verdraagt ook wat halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind om beschadiging van de bladeren te voorkomen. Een goed doorlatende, vochtige grond is ideaal voor deze plant.

Tip

Besproei de bladeren regelmatig met water om stof en insecten te verwijderen, zodat de plant beter kan ademen en groeien. Dit houdt de Acer buergerianum gezond en mooi.
De Acer buergerianum, ook wel bekend als de Drietandesdoorn, is een prachtige en veelzijdige plant die ideaal is voor decoratief gebruik in tuinen, parken en landschappen. Met zijn prachtige, levendige groene bladeren en opvallende herfstkleuren voegt deze plant een vleugje schoonheid toe aan elke buitenruimte.

Naast decoratief gebruik heeft de Acer buergerianum ook andere courante toepassingen. Zo wordt de schors van de boom vaak gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege zijn medicinale eigenschappen. Daarnaast wordt het hout van de plant veelvuldig gebruikt in meubelmakerij vanwege zijn duurzaamheid en aantrekkelijke uitstraling.

Kortom, de Acer buergerianum is een veelzijdige plant die zowel esthetisch als functioneel veel waarde toevoegt aan elke omgeving waarin hij wordt geplant.
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1000 cm
Plant familie Acer | Esdoorn
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Solitair, Meerstammige struik of boom, Ideaal voor kleine tuin, Donkergroen blad, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acer pseudoplatanus 'Brilliantissimum'
Bonte bolesdoorn
€ 99,95
Acer negundo 'Flamingo'
Vederesdoorn
Acer Negundo 'Variegatum'
Vederesdoorn
Vanaf € 35,95
Acer palmatum 'Shishigashira'
Japanse esdoorn
Acer Pseudoplatanus
Gewone esdoorn
Vanaf € 19,95
Acer Japonicum 'Aconitifolium'
Japanse esdoorn
Vanaf € 35,95
Acer Platanoides 'Emerald Queen'
Esdoorn
Vanaf € 79,95
Acer Palmatum 'Atropurpureum'
Rode Japanse esdoorn
Vanaf € 29,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.