Acer pseudoplatanus 'Leopoldii'

Gewone esdoorn

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Herfstverkleuring
  • Opgaande groei
  • Langzame groei
  • Verdraagt goed snoei
Ontdek de betoverende kleurenpracht van de Acer pseudoplatanus 'Leopoldii', een bijzondere variant van de gewone esdoorn. Deze prachtige boom kenmerkt zich door zijn unieke, bontgekleurde bladeren die een schitterende metamorfose ondergaan gedurende de seizoenen. In het vroege voorjaar zult u verrast worden door de opvallend roze uitlopende bladeren, die geleidelijk transformeren naar een geelbont patroon, om uiteindelijk over te gaan in een lichtgeel met fraaie vlekken en stippen.

De 'Leopoldii' is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een gezonde groeier die, eenmaal goed gevestigd, een tamelijk brede en imposante kroon zal vormen. Met een hoogte van ongeveer 12 tot 15 meter na 15-20 jaar, vormt deze esdoorn een majestueuze aanwezigheid in uw tuin.

Kiest u voor de Acer pseudoplatanus 'Leopoldii', dan kiest u voor een natuurlijk kunstwerk dat met zijn dynamische kleurenspectakel het hele jaar door voor een visueel schouwspel zorgt. Haal deze bontbladige schoonheid in huis of plant hem in uw tuin om een sfeer van levendigheid en groeiende natuurpracht te omarmen. Met de 'Leopoldii' heeft u een sterke, gezonde boom die elk seizoen opnieuw de aandacht trekt en een kalm, natuurlijk ankerpunt vormt in uw buitenruimte.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dood hout en dode bladeren. Geef de plant in het voorjaar een goede snoeibeurt om de vorm te behouden.

Standplaats

Acer pseudoplatanus 'Leopoldii' gedijt het beste op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind.

Tip

Geef de plant in het voorjaar wat extra voeding om de groei te stimuleren en de bladeren mooi te laten kleuren.

De Acer pseudoplatanus 'Leopoldii', ook wel bekend als de gewone esdoorn, is een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschap. Met zijn opvallende geelgroene bladeren en elegante groeivorm, is deze plant perfect voor decoratief gebruik in tuinen, parken en openbare ruimtes. De 'Leopoldii' voegt een vleugje kleur en stijl toe aan elke omgeving en kan een echte blikvanger zijn.

Naast zijn decoratieve waarde, heeft de gewone esdoorn ook andere courante gebruiken. Door zijn middelgrote formaat en brede bladeren biedt hij uitstekende schaduw, waardoor hij ideaal is voor het creëren van een aangename zitplek in de tuin. Bovendien is de 'Leopoldii' een uitstekende bron van nectar voor bijen en andere bestuivers, waardoor hij bijdraagt aan de biodiversiteit in de omgeving.

Kortom, de Acer pseudoplatanus 'Leopoldii' is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden in verschillende omgevingen. Met zijn opvallende verschijning en praktische voordelen, is deze plant een uitstekende keuze voor tuinliefhebbers, landschapsarchitecten en natuurbehoudsprojecten.
Bloeimaand
Bladkleur Geel
Hoogte volgroeide plant 1500 cm
Plant familie Acer | Esdoorn
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Verdraagt goed snoei, Langzame groei, Opgaande groei, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acer palmatum 'Kotohime'
Japanse esdoorn
Acer Campestre
Veldesdoorn
Vanaf € 18,95
Acer Palmatum 'Sangokaku'
Kleine Japanse esdoorn
Vanaf € 39,95
Acer Japonicum 'Aconitifolium'
Japanse esdoorn
Vanaf € 35,95
Acer Palmatum 'Garnet'
Japanse esdoorn 'Garnet'
Vanaf € 32,95
Acer Palmatum 'Dissectum'
Japanse esdoorn
Vanaf € 29,95
Acer Palmatum 'Osakazuki'
Kleine Japanse esdoorn
Vanaf € 62,95
Acer Tataricum Ginnala
Esdoorn
Vanaf € 79,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.