Acer palmatum 'Atropurpureum'

Rode Japanse esdoorn

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Rode bladeren
 • Mooie herfstkleuren
 • Compacte groeiwijze
 • Geschikt voor borders
 • Decoratief in de tuin
 • Kan solitair geplant worden
Ontdek de charme van de Acer palmatum 'Atropurpureum', ook wel bekend als de Rode Japanse esdoorn. Deze bijzondere plant is een sierlijke verschijning in elke tuin of grotere plantenbak. Met zijn middelgrote gestalte, die als struik of als kleine meerstammige boom kan groeien, voegt de Japanse esdoorn een vleugje elegantie toe.

De brede, opgaande vorm en licht hangende takken geven de plant een sierlijk en luchtig uiterlijk. De bladeren zijn licht waaiervormig en de diepe insnijdingen zorgen voor een verfijnde textuur. In de bloeiperiode rond mei en juni trakteert de Acer palmatum 'Atropurpureum' op paarsrode bloemen, die een subtiele maar attractieve touch geven aan de tuin.

Een van de hoogtepunten van deze Japanse esdoorn is zijn loof dat prachtig kleurt in alle seizoenen. De bladeren hebben een diep donkerrode tot paarsachtige kleur, die in de herfst transformeert tot een adembenemende scharlakenrode verkleuring. Deze dynamiek in kleur zorgt voor een betoverend schouwspel gedurende het jaar.

Of je nu een tuinier bent die op zoek is naar een opvallende blikvanger of iemand die de esthetische waarde van zijn tuin of binnenruimte wil verhogen, de Acer palmatum 'Atropurpureum' is een ware toevoeging. Deze rode Japanse esdoorn is niet alleen een lust voor het oog, maar brengt ook een gevoel van rust en natuurlijke schoonheid. Maak van jouw groene oase een plek van serene contemplatie en geniet van de tijdloze elegantie die de Rode Japanse esdoorn biedt.

Verzorging en water

De Acer palmatum 'Atropurpureum' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

Onderhoud

Snoei de rode Japanse esdoorn in het voorjaar om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Gebruik een organische meststof in het voorjaar om de groei te bevorderen.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in halfschaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de harde wind, bij voorkeur in goed doorlatende grond.

Tip

Bescherm de rode Japanse esdoorn in de winter tegen strenge vorst door de wortels te bedekken met mulch. Dit helpt de plant te beschermen tegen bevriezing.
De Acer palmatum 'Atropurpureum', ook bekend als de Rode Japanse esdoorn, is een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschap. Met zijn opvallende rode bladeren is het een perfecte plant voor decoratief gebruik, vooral in herfst en lente wanneer de bladeren hun diepste kleur bereiken.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de Rode Japanse esdoorn ook andere courante gebruiken. Het hout van de esdoorn wordt vaak gebruikt in de productie van meubels, muziekinstrumenten en keukengerei vanwege zijn stevigheid en aantrekkelijke nerfpatroon. Daarnaast wordt de esdoorn ook gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn medicinale eigenschappen.

Kortom, de Acer palmatum 'Atropurpureum' is een veelzijdige en waardevolle plant die zowel esthetisch als functioneel gebruikt kan worden.
Bladkleur Rood
Hoogte volgroeide plant 800 cm
Plant familie Acer | Esdoorn
Standplaats Halfschaduw
Eigenschappen Solitair, Rotstuin, Heidetuin, Decoratief, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acer Japonicum 'Aconitifolium'
Japanse esdoorn
Vanaf € 35,95
Acer Negundo
Californische vederesdoorn
Vanaf € 59,95
Acer palmatum 'Ornatum'
Japanse esdoorn
Acer Platanoides 'Faassen's Black'
Noorse esdoorn
Vanaf € 62,95
Acer Palmatum 'Bloodgood'
Japanse esdoorn
Vanaf € 29,95
Acer Griseum
Papieresdoorn
Vanaf € 29,95
Acer Palmatum
Japanse esdoorn
Vanaf € 15,95
Acer Negundo 'Variegatum'
Vederesdoorn
Vanaf € 35,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Tuinafvalzak 252 L
€ 6,45
Groene Bindgaine - 100 m lang 3 mm dik
€ 6,95
Wortelremmer Hdpe H 60 Cm x L 100 Cm
€ 7,65
Boombinder-Boomband
Vanaf € 8,95
Knollenplanter Automatisch
€ 8,95
Handschoenen Thermo Foam
Vanaf € 8,95