Acer campestre

Veldesdoorn

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Groen gelobd blad
 • Populaire haagplant
 • Geschikt voor bermbeplanting
 • Mooie gele herfstverkleuring
 • Bestand tegen verontreiniging en droogte
 • Trekt vogels aan
Ontdek de robuuste charme van de Acer campestre, ofwel de veldesdoorn. Deze inheemse verschijning is bijzonder veelzijdig en voelt zich thuis als bescheiden, vrijstaande boom maar ook als onderdeel van een dichte, groene haag. De veldesdoorn charmeert met zijn 3 tot 5 lobbig gevormde bladeren die een diepe donkergroene kleur dragen, maar verbaast in de herfst met een spektakel van geelrode tinten die het landschap doen oplichten.

Eind april ontluiken de onopvallende tweeslachtige geelgroene bloemetjes die een lentegevoel uitademen en waaruit in mei de kenmerkende gevleugelde samara's verschijnen. Deze vleugelnootjes zijn niet alleen een lust voor het oog, maar trekken ook diverse vogelsoorten aan. Dankzij een grote flexibiliteit qua standplaats en een ongecompliceerde liefde voor zowel de volle zon als halfschaduw, is de Acer campestre een toegankelijke gast in elke tuin.

De veldesdoorn is niet alleen een esthetische aanwinst, maar ook een praktische keuze. Hij is een kei in het verdragen van snoei en vraagt weinig onderhoud. Bovendien staat deze plant sterk in zijn schoenen als het gaat om koude winters, droge periodes, zilte zeewind en stedelijke luchtvervuiling.

Kies voor de Acer campestre als u een veelzijdige en weerbare plant wil die het hele jaar door interesse en natuurlijke schoonheid aan uw buitenruimte toevoegt. Met zijn seizoensgebonden veranderingen, van lente tot herfst, biedt deze plant een cyclische beleving van groei en kleur. Zo haalt u een stukje onvervalste natuur in huis of tuin die evolueert met de seizoenen en een bron van rust en natuurlijke harmonie biedt.

Verzorging en water

De Acer campestre heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd teveel water.

Onderhoud

Deze plant heeft niet veel onderhoud nodig. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de plant gezond te houden.

Standplaats

De Acer campestre gedijt goed in zowel de volle zon, halfschaduw als schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

Tip

Gebruik mulch rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Dit zal de plant helpen gezond en sterk te blijven.
De Acer campestre, ook bekend als de Veldesdoorn, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden. Vanwege de mooie bladeren en de compacte groei is de Veldesdoorn uitermate geschikt als sierboom in tuinen en parken. De boom komt goed tot zijn recht in zowel formele als natuurlijke tuinontwerpen.

Daarnaast heeft de Veldesdoorn ook andere courante gebruiken. Zo wordt het hout van de boom gebruikt voor houtbewerking, zoals het maken van meubels en muziekinstrumenten. Ook worden de bladeren en zaden van de Veldesdoorn gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen.

Kortom, de Acer campestre is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden in verschillende situaties.
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Plant familie Acer | Esdoorn
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Gele herfstverkleuring, Bermbeplanting, Haagplant, Groen gelobd blad

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acer Japonicum 'Aconitifolium'
Japanse esdoorn
Vanaf € 35,95
Acer Platanoides 'Crimson King'
Noorse esdoorn
Vanaf € 59,95
Acer palmatum 'Ornatum'
Japanse esdoorn
Acer palmatum 'Kotohime'
Japanse esdoorn
Acer Rubrum
Rode esdoorn
Vanaf € 59,95
Acer Platanoides 'Emerald Queen'
Esdoorn
Vanaf € 79,95
Acer Platanoides 'Drummondii'
Noorse esdoorn
Vanaf € 62,95
Acer Davidii
Chinese esdoorn
Vanaf € 62,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Tuinafvalzak 252 L
€ 6,45
Groene Bindgaine - 100 m lang 3 mm dik
€ 6,95
Wortelremmer Hdpe H 60 Cm x L 100 Cm
€ 7,65
Boombinder-Boomband
Vanaf € 8,95
Knollenplanter Automatisch
€ 8,95
Handschoenen Thermo Foam
Vanaf € 8,95