Acer palmatum 'Bloodgood'

Japanse esdoorn

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zeer decoratieve plant
  • Groeit goed in zure grond
  • Geschikt als borderplant
  • Mooi in een heidetuin
  • Kan goed in een rotstuin geplant worden
  • Prachtig als solitaire plant
Ontdek de pracht van 'Acer palmatum 'Bloodgood'', een sierlijke Japanse esdoorn die een vleugje elegantie en verfijning aan uw tuin of woonruimte toevoegt. Deze bijzondere heester staat bekend om zijn opvallende purperrode bladeren die zowel weinig gezaagd als diep ingesneden zijn, en creëert een visueel spektakel gedurende alle seizoenen.

In de eerste zeven jaar ontwikkelt deze Japanse esdoorn zich tot een krachtig opgaande heester met een smal silhouet. Zijn schoonheid is niet te missen: de vijf tot zevenlobbige bladeren springen direct in het oog door hun dieprode tot roodpaarse kleur, die behouden blijft tot aan de bladval in de herfst. Zo geniet u het hele jaar door van een continue verandering in uw tuin of interieur.

De 'Bloodgood' stelt enkele voorwaarden aan zijn standplaats en verzorging. Zo floreert deze plant het best op een zonnige plek met lichte schaduw. Voor een optimale groei verkiest hij een vochthoudende, lichtzure grond. Een beetje bescherming tegen harde wind is wenselijk, maar deze robuuste heester kan goed tegen luchtverontreiniging en is daardoor ook geschikt voor stedelijke omgevingen. Echter, kustgebieden zijn minder geschikt vanwege zijn gevoeligheid voor zoute wind.

Of u nu een liefhebber bent van unieke bladvormen, een architecturaal element in de tuin wenst of simpelweg wilt genieten van de veranderende kleurenpracht door de seizoenen heen, de Acer palmatum 'Bloodgood' is een verrijking voor elke groene ruimte. Laat u betoveren door deze Japanse esdoorn en haal een levend kunstwerk in huis of tuin.

Verzorging/Water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en takjes. Snoei de plant in het late najaar of vroege voorjaar om de vorm en grootte te behouden.

Standplaats

Zet de Japanse esdoorn op een plek met halfschaduw. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de warmste uren van de dag.

Tip

Bescherm de plant tegen koude wind in de winter door hem in te pakken met jute of fleece, vooral als het een jonge plant is. Dit helpt om uitdroging en vorstschade te voorkomen.

De Japanse esdoorn (Acer palmatum 'Bloodgood') is een prachtige en sierlijke plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn diep rood-paarse bladeren en elegante vorm voegt deze plant een vleugje kleur en schoonheid toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve toepassingen wordt de Japanse esdoorn ook vaak gebruikt voor zijn hout, dat wordt gebruikt in meubels en ambachtelijke projecten. Bovendien worden de bladeren van deze plant soms gebruikt in traditionele medicijnen vanwege hun vermeende geneeskrachtige eigenschappen.

Kortom, de Japanse esdoorn is een veelzijdige plant die zowel esthetische als praktische doeleinden dient en een waardevolle toevoeging is aan elke tuin of landschap.
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Acer | Esdoorn
Standplaats Halfschaduw
Eigenschappen Solitair, Rotstuin, Heidetuin, Decoratief, Borderplant, Zure grond

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acer Griseum
Papieresdoorn
Vanaf € 29,95
Acer Palmatum 'Atropurpureum'
Rode Japanse esdoorn
Vanaf € 29,95
Acer Japonicum 'Aconitifolium'
Japanse esdoorn
Vanaf € 35,95
Acer Saccharinum 'Laciniatum Wieri'
Zilveresdoorn
Vanaf € 56,95
Acer Shirasawanum 'Aureum'
Gele esdoorn
Vanaf € 49,95
Acer Rubrum
Rode esdoorn
Vanaf € 59,95
Acer palmatum 'Kotohime'
Japanse esdoorn
Acer campestre 'Nanum'
Veldesdoorn
€ 149,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.