Acer palmatum

Japanse esdoorn

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Herfstverkleuring
 • Diep ingesneden blad
 • Paarsrode bloemen
 • Langzame groei
 • Japanse oorsprong
 • Lange levensduur
Ontdek de elegante schoonheid van de Acer palmatum, beter bekend als de Japanse esdoorn. Deze statige heester pronkt met een sierlijke waaiervormige kroon en onderscheidt zich door zijn langzame groei. Ideaal voor liefhebbers van een tuin met karakter, zonder dat deze de hele ruimte in beslag neemt.

Met bijna 1000 verschillende cultivars is er voor elke tuinliefhebber een Japanse esdoorn die past bij zijn of haar esthetische voorkeur. In het bijzonder wanneer de herfst zijn intrede doet, transformeert de Japanse esdoorn tot een verbluffend kleurenspektakel. De diep ingesneden en gezaagde bladeren, die variëren van vijf tot negen lobben, kleuren dan prachtig van oranjerood tot paarsrood, waarmee deze plant gegarandeerd een blikvanger in uw tuin wordt.

De Japanse esdoorn is niet alleen een prachtige aanwinst voor de middelgrote tuin of een stadspark, maar ook uitermate geschikt om als verfijnde bonsai te cultiveren. Deze heester gedijt goed in de zon of lichte schaduw en prefereert een vochthoudende lichtzure bodem. Beschutting tegen hevige wind is aan te raden; de kustregio's zijn minder geschikt voor deze plant. Dat gezegd hebbende, is de Acer palmatum verrassend tolerant voor luchtverontreiniging, wat hem een goede keuze maakt voor stedelijke omgevingen.

Kies voor de Acer palmatum en voeg een vleugje Oosterse flair toe aan uw tuin of haal een prachtig stukje natuur binnen voor uw bonsai-collectie. Met zijn veranderende kleurenpalet door de seizoenen heen biedt de Japanse esdoorn een dynamische en sfeervolle beleving waar u jaar na jaar van kunt genieten.

Verzorging van de Japanse esdoorn

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en takken. Snoei de plant bij voorkeur in de winter of het vroege voorjaar. Geef de plant in het voorjaar organische mest voor een gezonde groei.

Standplaats

Zet de Japanse esdoorn op een plek met halfschaduw. Bescherm de plant tegen harde wind en felle zon, vooral tijdens de middaguren. Een beschutte plek is ideaal voor deze plant.

Tip

Geef de plant geen kalkrijk water, dit kan schade veroorzaken aan de wortels. Gebruik bij voorkeur regenwater of gedemineraliseerd water voor het besproeien van de Japanse esdoorn.

De Japanse esdoorn (Acer palmatum) is een prachtige en veelzijdige plant die zowel decoratief als voor andere courante doeleinden kan worden gebruikt.

Op het gebied van decoratief gebruik is de Japanse esdoorn geliefd vanwege zijn elegante, handvormige bladeren die in de herfst prachtig rood, oranje of geel kleuren. Hierdoor is deze plant een geweldige toevoeging aan elke tuin of landschap. Daarnaast kan de Japanse esdoorn ook worden gebruikt als sierboom in een Japanse tuin of als eyecatcher in een tuinontwerp.

Naast het decoratieve aspect heeft de Japanse esdoorn ook andere courante toepassingen. Zo wordt het hout van de Japanse esdoorn gebruikt in meubelmakerij vanwege zijn mooie uitstraling en duurzaamheid. Daarnaast worden de bladeren van de plant in Japan gebruikt voor thee en worden extracten van de schors en bladeren gebruikt in traditionele geneeskunde vanwege hun vermeende medicinale eigenschappen.

Kortom, de Japanse esdoorn is een veelzijdige plant die zowel voor decoratieve doeleinden als andere toepassingen zeer geschikt is.
Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 800 cm
Plant familie Acer | Esdoorn
Standplaats Halfschaduw
Eigenschappen Langzame groei, Paarsrode bloemen, Diep ingesneden blad, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acer Platanoides 'Royal Red'
Noorse esdoorn
Vanaf € 59,95
Acer palmatum 'Ornatum'
Japanse esdoorn
Acer Saccharinum 'Laciniatum Wieri'
Zilveresdoorn
Vanaf € 56,95
Acer saccharinum
25 x Zilveresdoorn - Blote Wortel
€ 79,95
Acer rubrum 'Scanlon'
Rode esdoorn
€ 82,95
Acer capillipes
Slangenhuidesdoorn
Acer Campestre
25 x Veldesdoorn - Blote Wortel
Vanaf € 69,95
Acer Campestre 'Elsrijk'
Veldesdoorn
Vanaf € 72,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Tuinafvalzak 252 L
€ 6,45
Groene Bindgaine - 100 m lang 3 mm dik
€ 6,95
Wortelremmer Hdpe H 60 Cm x L 100 Cm
€ 7,65
Boombinder-Boomband
Vanaf € 8,95
Knollenplanter Automatisch
€ 8,95
Handschoenen Thermo Foam
Vanaf € 8,95