Viburnum davidii

Sneeuwbal

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Glanzend blad
  • Weinig snoei
  • Vakbeplanting
  • Langzame groei
  • Bodembedekker
Ontdek de charmante Viburnum davidii, ook wel bekend als de Sneeuwbal, een sierlijke toevoeging voor elke liefhebber van groen. Deze wintergroene heester is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een praktische keuze voor uw buitenruimte. De compacte en ronde vorm maakt het een opvallende verschijning in iedere tuin. In juni en juli vormt deze plant het toneel voor een prachtig schouwspel van fijngeurende witte bloemen die samen komen in platte bloemtuilen. Deze bloei brengt een subtiele charme met zich mee, perfect voor wie waarde hecht aan een discrete maar opvallende flora.

Het blad van de Viburnum davidii is misschien even opmerkelijk als zijn bloemen. De elliptische, leerachtige bladeren met drie prominente hoofdnerven zijn het hele jaar door diepgroen, wat een blijvende natuurlijke kleur in uw tuin garandeert. Bovendien vraagt deze sneeuwbal weinig van u terug: een plaats in de volle zon of halfschaduw, gecombineerd met een licht zure tot neutrale grond, is al wat hij nodig heeft. Hardheid tegen kou maakt hem een duurzame keuze voor de Nederlandse tuinen, en zijn weerstand tegen wind, zeewind, en zelfs luchtvervuiling maakt hem een geschikte kandidaat voor zowel stedelijke als kustgebieden.

Of u nu een ervaren tuinier bent of juist een beginnende groenenthousiast, de Viburnum davidii vraagt verrassend weinig aandacht. Een jaarlijkse knipbeurt is vaak al genoeg om hem in vorm te houden.

Kies voor de Viburnum davidii als u verlangt naar een immergroene aanwezigheid in uw tuin, die zowel robuust is als charmant. Met zijn prachtige bloei, sterke blad en onderhoudsvriendelijk karakter biedt deze sneeuwbal het hele jaar door een verfijnd stukje natuurlijke schoonheid. Haal deze heester in huis of tuin en geniet van een stoere plant die zowel visueel als praktisch in veel opzichten een waardevolle toevoeging is.

Verzorging/Water

Zorg ervoor dat de Viburnum davidii regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Houd de grond vochtig maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en dode of beschadigde takken te verwijderen. Voeg organische mulch toe rond de basis van de plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken.

Standplaats

Plaats de Viburnum davidii op een locatie met helder, indirect zonlicht. De plant gedijt goed in halfschaduw en kan ook in een zonnige omgeving groeien, maar vermijd directe blootstelling aan de felle middagzon. Zorg voor een goed doorlatende grond die licht vochtig blijft.

Tip

Bescherm de Viburnum davidii tegen koude wind en tocht, vooral in de winter. Een beschermende laag mulch kan helpen om de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen.
Viburnum davidii, ook bekend als sneeuwbal, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor diverse toepassingen. Met zijn glanzende bladeren en opvallende witte bloemen, is deze plant zeer geschikt voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Het kan worden gebruikt als mooie haag, als solitaire plant in borders of als bodembedekker onder bomen. Daarnaast is de sneeuwbal ook een mooie toevoeging aan bloemstukken en boeketten vanwege zijn aantrekkelijke bloemen.

Naast zijn decoratieve toepassingen, heeft de sneeuwbal ook andere courante gebruiken. Zo wordt de plant vaak ingezet als natuurlijke afscheiding of windbreker, vanwege zijn dichte bladerdek en robuuste groei. Bovendien is het een uitstekende plant om biodiversiteit in de tuin te bevorderen, aangezien de bloemen vlinders en andere bestuivers aantrekken. Ten slotte heeft Viburnum davidii ook enkele geneeskrachtige eigenschappen en wordt het in traditionele geneeskunde gebruikt voor de behandeling van bepaalde aandoeningen.

Kortom, de sneeuwbal is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden in diverse tuinen en landschappen. Met zijn prachtige uiterlijk en diverse toepassingsmogelijkheden is het een waardevolle toevoeging aan elke groene omgeving.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Viburnum | Sneeuwbal
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Langzame groei, Vakbeplanting, Weinig snoei, Glanzend blad

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

  • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

  • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
  • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

  • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
  • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Viburnum Plicatum Tomentosum
Japanse sneeuwbal
Vanaf € 12,95
Viburnum Opulus 'Compactum'
Gelderse roos
Vanaf € 10,95
Viburnum plicatum 'Lanarth'
Japanse sneeuwbal
Vanaf € 12,95
Viburnum 'Pragense'
Sneeuwbal
Vanaf € 14,95
Viburnum burkwoodii 'Anne Russell'
Sneeuwbal
Viburnum Carlcephalum
Sneeuwbal
Vanaf € 21,95
Viburnum Rhytidophyllum
Sneeuwbal
Vanaf € 11,95
Viburnum tinus 'Gwenllian'
Sneeuwbal
Viburnum Bodnantense 'Dawn'
Sneeuwbal
Vanaf € 11,95
Viburnum Opulus
Gelderse roos
Vanaf € 9,95