Viburnum tinus 'Eve Price'

Sneeuwbal

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Compacte groei
  • Donkerroze bloemknop
  • Bladhoudend
  • Bloemen rozewit
  • Glanzend donkergroen blad
De Viburnum tinus 'Eve Price', algemeen bekend als sneeuwbal, is een prachtige wintergroene heester die uw tuin of balkon het hele jaar door verrijkt met een groene uitstraling. Deze cultivar kenmerkt zich door een compactere vorm dan de soort en biedt een aantrekkelijke, ronde en dicht opgaande habitus.

In de late winter- en vroege voorjaarsmaanden - van februari tot april - trakteert deze veelzijdige plant u op een overvloed aan geurende witte bloemetjes. Deze bloemen verschijnen in vlakke bloemtuilen en zijn extra speciaal door hun rozerode knoppen die reeds in oktober voor een decoratief accent zorgen. Naast de charmante bloemen heeft de 'Eve Price' ook prachtige brede, ovale en glanzende bladeren die gaafrandig en donkergroen zijn, en net iets kleiner dan die van zijn grotere broer.

Als de bloemen plaatsmaken voor de zomer, worden ze opgevolgd door opvallende staalblauwe besjes die de sierwaarde van deze plant extra verhogen. Een ideale standplaats voor deze Viburnum tinus is in de volle zon of halfschaduw, beschermd tegen de gure noordoostenwind. Met zijn redelijke winterhardheid weerstaat hij moeiteloos de koude maanden, terwijl zijn tolerantie voor zeewind en luchtverontreiniging hem een perfecte keuze maakt voor stedelijke omgevingen.

De Viburnum tinus 'Eve Price' verlangt amper snoei, wat betekent dat deze plant ideaal is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Kortom, of u nu op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke, geurige bloeier of een robuuste plant die het stedelijke klimaat kan trotseren, de Viburnum tinus 'Eve Price' is een voortreffelijke toevoeging aan uw tuin of huishouden, waarmee u moeiteloos een groen en levendig accent toevoegt aan uw leefomgeving.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met haar wortels in het water staat. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Snoei de plant na de bloei om haar vorm te behouden en overtollige takken te verwijderen. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen.

Standplaats

Plaats de Viburnum tinus 'Eve Price' op een plek met veel zonlicht of in halfschaduw. Ze kan goed gedijen in verschillende soorten grond, zolang de grond maar goed doorlatend is.

Tip

Bescherm de plant tegen harde wind, vooral in de wintermaanden wanneer ze in bloei staat. Dat kan voorkomen dat de bloemen beschadigd raken en de plant haar sierwaarde behoudt.
"De Viburnum tinus 'Eve Price', ook wel bekend als de Sneeuwbal, is een veelzijdige en decoratieve plant die perfect is voor verschillende toepassingen. Deze plant is ideaal voor het gebruik als haagplant, dankzij zijn dichte groei en mooie bloemen en bessen. Daarnaast is de Sneeuwbal ook geschikt voor gebruik in borders of als solitaire struik in de tuin. De glanzende groene bladeren en de prachtige witte bloemen zorgen het hele jaar door voor een mooie uitstraling in de tuin. Bovendien is de Viburnum tinus 'Eve Price' winterhard en gemakkelijk te onderhouden, waardoor het een ideale keuze is voor zowel ervaren tuiniers als beginners. Kortom, deze plant is een prachtige toevoeging aan elke tuin en kan op vele manieren worden gebruikt om de tuin op te fleuren."
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 250 cm
Plant familie Viburnum | Sneeuwbal
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Glanzend donkergroen blad, Bloemen rozewit, Bladhoudend, Donkerroze bloemknop, Compacte groei

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

  • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

  • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
  • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

  • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
  • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Viburnum plicatum 'Grandiflorum'
Japanse sneeuwbal
Viburnum plicatum 'Summer Snowflake'
Japanse sneeuwbal
Viburnum plicatum 'Lanarth'
Japanse sneeuwbal
Vanaf € 12,95
Viburnum Rhytidophyllum
Sneeuwbal
Vanaf € 11,95
Viburnum Tinus
Sneeuwbal
Vanaf € 9,95
Viburnum Opulus 'Compactum'
Gelderse roos
Vanaf € 10,95
Viburnum burkwoodii 'Anne Russell'
Sneeuwbal
Viburnum Burkwoodii
Sneeuwbal
Vanaf € 11,95
Viburnum Carlesii
Sneeuwbal
Vanaf € 17,95
Viburnum Carlesii 'Aurora'
Sneeuwbal
Vanaf € 23,95