Viburnum farreri

Sneeuwbal

Variatie

exclamation
Tijdelijk niet beschikbaar - Terug beschikbaar op 01/09/2024

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 19,76 per stuk
  • Herfstverkleuring
  • Groepsbeplanting
  • Rode bessen na de bloei
  • Geurend
  • Solitair
  • Winterbloeier

De Viburnum farreri, ook bekend als sneeuwbal, is een charmante bladverliezende heester die een unieke aanwinst is voor elke tuin of groene woonomgeving. Deze middelgrote struik valt op door zijn sterk opgaande vorm en wordt enthousiast geprezen voor zijn langdurige en rijkbloeiende karakter. Van eind oktober tot in maart kunt u genieten van een overvloed aan roze witte tot witte bloempjes, die in kleine tuilen verschijnen en uw tuin vullen met een heerlijke geur.

De bladeren van de Viburnum farreri voegen een extra esthetisch element toe door hun seizoensgebonden kleurverandering. In de lente zijn ze koperkleurig, in de zomer donkergroen, en ter afsluiting van het seizoen tonen ze een fascinerend bronskleurig rood in de herfst. Deze kleurtransformaties zorgen voor een dynamisch beeld en houden uw tuin het hele jaar door levendig en interessant.

Wanneer het aankomt op verzorging is de Viburnum farreri een gemakkelijke plant. Hij prefereert een plekje in de volle zon of halfschaduw, en een licht zure tot neutrale bodem volstaat. Deze plant is niet alleen goed winterhard, maar vereist ook weinig snoei. Daarnaast toont hij zich veerkrachtig in diverse omstandigheden door zijn tolerantie voor zeebries en luchtvervuiling. Dit maakt hem een uitstekende optie voor zowel stadstuinen als kustregio's.

Of u nu een ervaren tuinier bent of net begint in het groene leven, de Viburnum farreri is een betrouwbare keuze die weinig verzorging nodig heeft en u rijkelijk beloont met zijn geurende bloemen en het hele jaar door visuele interesse. Door het toevoegen van deze plant aan uw huis of tuin bent u verzekerd van een zowel praktische als mooie toevoeging die het buitenleven verrijkt en de zintuigen prikkelt. Laat u betoveren door de sneeuwbal en maak van uw tuin of woonruimte een oase van natuurlijke schoonheid.

Verzorging/water

De Viburnum farreri heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens drogere periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en dode of beschadigde takken te verwijderen. Voeg organische meststof toe in het voorjaar en najaar om de groei te bevorderen.

Standplaats

De Viburnum farreri gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag.

Tip

Houd de plant in de gaten voor tekenen van insectenplagen, vooral tijdens warme, vochtige periodes. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen om de plant gezond te houden.

Viburnum farreri, ook wel bekend als de Sneeuwbal, is een prachtige struik die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn weelderige, donkergroene bladeren en geurige witte bloemen, voegt de Sneeuwbal een vleugje elegantie toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de Sneeuwbal ook andere courante gebruiken. De bloemen van de plant worden vaak gebruikt in bloemstukken en boeketten vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk en zoete geur. Bovendien zijn de bessen van de Sneeuwbal geliefd bij vogels en kunnen ze een natuurlijke bron van voedsel zijn voor wilde dieren in de omgeving.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 300 cm
Plant familie Viburnum | Sneeuwbal
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Winterbloeier, Solitair, Geurend, Rode bessen na de bloei, Groepsbeplanting, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Viburnum Rhytidophyllum
Sneeuwbal
Vanaf € 11,95
Viburnum lantana
Wollige sneeuwbal
Viburnum burkwoodii 'Anne Russell'
Sneeuwbal
Viburnum Carlesii 'Aurora'
Sneeuwbal
Vanaf € 23,95
Viburnum Burkwoodii
Sneeuwbal
Vanaf € 11,95
Viburnum Plicatum Tomentosum
Japanse sneeuwbal
Vanaf € 12,95
Viburnum Tinus
Sneeuwbal
Vanaf € 9,95
Viburnum hillieri 'Winton'
Sneeuwbal
Viburnum Opulus 'Compactum'
Gelderse roos
Vanaf € 10,95
Viburnum tinus 'Gwenllian'
Sneeuwbal