Viburnum opulus 'Compactum'

Gelderse roos

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Lichtgroen blad
  • Compacte struik
  • Groepsbeplanting
  • Oranjerode bessen
  • Rijkbloeiend
Ontdek de charme van de Viburnum opulus 'Compactum', ook wel bekend als Gelderse roos. Deze middelgrote bladverliezende heester betovert elke tuinliefhebber met zijn dichte, ronde vorm die elegantie en structuur aan uw tuin of buitenruimte toevoegt. In de laatste lentedagen tot de vroege zomer, transformeert hij de ruimte met zijn prachtige witte bloemen die samenkomen in platte bloemtuilen, die bijen en vlinders aantrekken.

De bladeren van de Gelderse roos zijn een andere reden om deze plant te bewonderen; grof getand, drie tot vijflobbig en esdoornachtig, tonen ze een levendige donkergroene kleur in de lente en zomer, waarna ze verschuiven naar tinten van oranjegeel tot paarsrood in de herfst. Dit maakt de heester niet alleen een hoogtepunt in de lente maar ook een echte blikvanger in het herfstseizoen.

Als de bloemen zijn vervaagd, worden ze gevolgd door rode, vlezige besjes die vanaf juli de show stelen en gedurende de hele winter aan de plant blijven hangen, wat zorgt voor een aanhoudende interesse en voedselbron voor lokale vogelsoorten.

Deze plant is niet alleen prachtig, maar ook opvallend onderhoudsarm. Viburnum opulus 'Compactum' prefereert een plekje in de volle zon of halfschaduw en gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem. Bovendien trotseert hij moeiteloos de winterse kou en heeft hij maar weinig snoei nodig. Plus, hij is bestand tegen zeewind en luchtverontreiniging, wat hem een uitstekende keuze maakt voor stedelijke omgevingen of kustgebieden.

Het is duidelijk, de Gelderse roos is een plant vol kwaliteiten die bijna overal kan floreren. Voeg deze heester toe aan uw huis of tuin om niet alleen een esthetisch genoegen te ervaren, maar ook een robuuste en weinig veeleisende plantenpartner die jaarrond interesse en natuurlijke schoonheid brengt. Waar wacht u nog op? Haal de Gelderse roos vandaag nog in huis en geniet van zijn voortdurende charme.

Hoe verzorg je de Gelderse roos plant

Verzorging en water

Geef de Gelderse roos regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Verwijder regelmatig onkruid rondom de plant om de groei niet te belemmeren. Voeg in het voorjaar organische meststof toe om de groei te stimuleren.

Standplaats

De Gelderse roos gedijt het beste op een plek met zonlicht, halfschaduw of schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind, maar vermijd ook te veel direct zonlicht in de middaguren.

Tip

Plaats een laag mulch rond de plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit zal de gezondheid van de Gelderse roos bevorderen.

De Viburnum opulus 'Compactum', ook wel bekend als Gelderse roos, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel kan worden gebruikt.

Op het gebied van decoratief gebruik is de Gelderse roos een prachtige aanvulling op tuinen en landschappen. Met zijn compacte groei en mooie witte bloemen in het voorjaar, is het een aantrekkelijke toevoeging aan elke tuin. In de herfst produceert de plant ook rode bessen die een kleurrijk accent toevoegen.

Naast zijn decoratieve aspecten heeft de Gelderse roos ook enkele courante gebruiksmogelijkheden. De bessen van de plant worden soms gebruikt in jam of gelei vanwege hun lichtzure smaak. Daarnaast heeft de plant ook enige medicinale waarde en wordt het in sommige culturen gebruikt voor verschillende kwalen.

Al met al, de Viburnum opulus 'Compactum' is een veelzijdige plant die zowel esthetische als praktische voordelen biedt voor tuiniers en liefhebbers van natuurlijke producten.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Viburnum | Sneeuwbal
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Rijkbloeiend, Oranjerode bessen, Groepsbeplanting, Compacte struik, Lichtgroen blad

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Viburnum plicatum 'Lanarth'
Japanse sneeuwbal
Vanaf € 12,95
Viburnum Carlcephalum
Sneeuwbal
Vanaf € 21,95
Viburnum Burkwoodii
Sneeuwbal
Vanaf € 11,95
Viburnum Opulus
Gelderse roos
Vanaf € 9,95
Viburnum Carlesii 'Aurora'
Sneeuwbal
Vanaf € 23,95
Viburnum plicatum 'Summer Snowflake'
Japanse sneeuwbal
Viburnum lantana
Wollige sneeuwbal
Viburnum Davidii
Sneeuwbal
Vanaf € 10,95
Viburnum Tinus 'Eve Price'
Sneeuwbal
Vanaf € 9,95
Viburnum hillieri 'Winton'
Sneeuwbal