Nepeta subsessilis

Kattenkruid, Kattenmunt

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,37 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,30 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,20 per stuk
  • Snijbloem: geschikt voor in boeketten en bloemstukken.
  • Donkerblauwe bloemen: opvallende kleur in de tuin.
  • Geurend: trekt vlinders en bijen aan.
  • Vlinderplant: aantrekkelijk voor vlinders in de tuin.
  • Kattenkruid, Kattenmunt: geliefd bij katten.
  • Nepeta subsessilis: officiële naam van de plant.

Ontdek de charme van Nepeta subsessilis, ofwel de robuuste variant van Kattenkruid. Deze plant straalt met zijn polvormende, opgaande habitus en biedt gedurende de zomermaanden een spektakel van bloei. De grijsgroene, gekartelde en aangenaam geurende bladeren vormen een sierlijke basis voor de talrijke violetblauwe, klokvormige bloemetjes die van juni tot september verschijnen en uw tuin omtoveren tot een levendige oase.

Kattenmunt gedijt uitstekend in de volle zon en vereist een goed doorlaatbare bodem. Omdat de plant uitstekende winterhardheid vertoont, is deze ook uiterst geschikt voor kustgebieden en stedelijke omgevingen. Vrees voor strenge winters is dus overbodig. Onderhoud is een fluitje van een cent, aangezien Nepeta subsessilis nauwelijks gevoelig is voor ziektes en ongedierte.

Een bijzondere bijkomstigheid is dat kattenmunt niet alleen mensen kan bekoren; het is eveneens een magneet voor nuttige insecten. Vlinders en bijen zijn maar al te blij met de nectarrijke bloemen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Het is een verantwoorde keuze die bijdraagt aan het welzijn van onze kostbare bestuivers.

Daarom is Nepeta subsessilis een uitstekende keuze voor elke tuinliefhebber die wil genieten van een onderhoudsvriendelijke, aantrekkelijke beplanting en tegelijkertijd een handje wil helpen in de natuur. Laat deze plant een hoofdrol spelen in uw tuinparadijs of creëer een sierlijke touch in uw huiskamer, en geniet van een gezonde, bloeiende omgeving die de lokale fauna ondersteunt.

Verzorging/Water

Zorg ervoor dat de grond rondom de plant vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

Standplaats

Plaats de Nepeta subsessilis op een zonnige locatie waar de plant ten minste 6 uur direct zonlicht ontvangt. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond.

Tip

Kattenkruid is aantrekkelijk voor bijen en vlinders, dus het kan een mooie toevoeging zijn aan een tuin die gericht is op het aantrekken van deze insecten.

Nepeta subsessilis, ook bekend als kattenkruid of kattenmunt, is een prachtige plant die vaak gebruikt wordt vanwege zijn decoratieve waarde in de tuin. De plant heeft mooie paarse bloemen en zilvergrijs blad, waardoor het een aantrekkelijke toevoeging is aan elke tuin of border.

Naast zijn decoratieve waarde, wordt kattenkruid ook vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkingskracht op katten. De geur van de bladeren trekt katten aan en kan dienen als stimulans voor hun spel en activiteit in de tuin.

Daarnaast heeft kattenkruid ook enkele medicinale toepassingen. De gedroogde bladeren worden vaak gebruikt in kruidenthee vanwege hun kalmerende en ontspannende effecten. Ook kan kattenkruid worden gebruikt als natuurlijk insectenwerend middel in de tuin.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 10 cm
Plant familie Nepeta | Kattenkruid
Standplaats Zon
Eigenschappen Geurend, Donkerblauwe bloemen, Snijbloem, Vlinderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Nepeta sibirica
Siberisch kattenkruid, Kattenmunt
Nepeta faassenii 'Walker's Low'
Kattenkruid
Nepeta 'Snowflake'
Dwerg kattenkruid
Nepeta faassenii
Kattenkruid
Nepeta mussinii
Kattenkruid
Nepeta faassenii 'Six Hills Giant'
Kattenkruid
Nepeta nervosa
Kattenkruid