Nepeta mussinii

Kattenkruid

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,42 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,37 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,30 per stuk
  • Vlinderplant
  • Snijbloem
  • Geurend
  • Zomerbloeier
  • Trekt katten aan
  • Makkelijk te onderhouden

Ontdek de betoverende charme van Nepeta mussinii, beter bekend als kattenkruid. Deze vaste plant is een ware aanvulling voor elke tuin liefhebber die op zoek is naar een langbloeiende schoonheid. Met haar grijs-groene, licht behaarde en aromatische bladeren biedt ze niet alleen een visuele aantrekking maar ook een unieke geurervaring.

Tussen de maanden mei en september ontpopt Nepeta mussinii zich tot een waar bloemenfestijn, waarbij de violetblauwe, buisvormige bloemen in losse kransen verschijnen om uw tuin in een zee van kleur te hullen. De bloemen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar trekken ook nog eens een keur aan nuttige bestuivers aan zoals vlinders en bijen.

Deze plant is uitermate flexibel en ongecompliceerd in onderhoud. Met een voorkeur voor een zonnige standplaats en een goed doorlatende grond, slaat het kattenkruid ook prima haar wortels in de stedelijke omgeving en aan de kust, waar ze wat extra bescherming verdient tegen zilte winden. Daarnaast zal ze je verblijden met haar winterhardheid en droogtetolerantie, waardoor je ook in minder gunstige omstandigheden van haar aanwezigheid kunt genieten.

Kiezen voor Nepeta mussinii betekent kiezen voor een tuin die leeft. Niet alleen biedt de plant een pittoreske aanblik en een geurig genot; ze speelt ook een belangrijke rol in het lokale ecosysteem door het aantrekken van bestuivende insecten. Buig je over de gedachte om je tuin of balkon op te fleuren? Laat Nepeta mussinii dan de natuurlijke elegantie en levendigheid binnenbrengen die elke buitenruimte verdient!

Verzorging en water

Het kattenkruid heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

Onderhoud

Het kattenkruid heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. In het voorjaar kan de plant worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen.

Standplaats

Zet het kattenkruid op een zonnige plek in de tuin. Het kan ook in halfschaduw groeien, maar zal minder uitbundig bloeien. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond.

Tip

Katten zijn dol op kattenkruid, dus als je een kattenliefhebber bent, is het een leuke toevoeging aan je tuin!
Het kattenkruid, of Nepeta mussinii, is een populaire keuze voor tuiniers vanwege de decoratieve waarde van de plant. Met zijn zachte paarse bloemen en grijsgroene bladeren voegt het een kleurrijke en levendige uitstraling toe aan elke tuin. Naast zijn decoratieve waarde heeft het kattenkruid ook enkele courante gebruiken. Allereerst is het een favoriete plant onder katten vanwege de bedwelmende effecten die de geur van de plant op hen heeft. Hierdoor is het een geweldige toevoeging aan een tuin voor kattenliefhebbers. Daarnaast wordt kattenkruid ook gebruikt in de kruidengeneeskunde vanwege de kalmerende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt bij de behandeling van angst en slapeloosheid, zowel bij mensen als bij dieren. Over het algemeen is het kattenkruid een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel kan zijn in elke tuin. Met zijn aantrekkelijke uiterlijk en verschillende gebruiksmogelijkheden is het een waardevolle toevoeging aan elke groene ruimte.
Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 10 cm
Plant familie Nepeta | Kattenkruid
Standplaats Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Geurend, Snijbloem, Vlinderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Nepeta nervosa
Kattenkruid
Nepeta faassenii
Kattenkruid
Nepeta faassenii 'Six Hills Giant'
Kattenkruid
Nepeta faassenii 'Walker'S Low'
Kattenkruid
Nepeta subsessilis
Kattenkruid, Kattenmunt
Nepeta sibirica
Siberisch kattenkruid, Kattenmunt
Nepeta 'Snowflake'
Dwerg kattenkruid