Nepeta faassenii 'Walker'S Low'

Kattenkruid

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Vlinderplant
  • Snijbloem
  • Bladhoogte 30 cm
  • Geurend
  • Zomerbloeier
  • trekt katten aan

Ontdek de charme van Nepeta faassenii 'Walker's Low', meer bekend als kattenkruid. Deze uitnodigende vaste plant is een ware blikvanger dankzij zijn krachtige, breed gespreide en opgaande groeiwijze. Het kattenkruid is niet alleen een lust voor het oog met zijn ovaalvormige, gespitste en getande bladeren, maar ook een genot voor de neus door de aromatische grijsgroene tot zilvergrijze bladeren.

Het elegante kattenkruid bloeit van mei tot september met donker lavendelkleurige bloemetjes in losse kransen, die uw tuin of balkon een zomerse uitstraling geven. Deze plant heeft een voorkeur voor een zonnige plek en een bodem die goed water doorlaat. Ook in de winter laat Nepeta faassenii 'Walker's Low' u niet in de steek; de plant is zeer winterhard. Daarbij is het redelijk bestand tegen droge periodes en kan het, mits wat extra bescherming, ook in kustgebieden en stedelijke omgevingen gedijen.

Een extra voordeel van deze prachtige plant is de aantrekkingskracht op vlinders, bijen en andere vliegende insecten. Uw tuin zal dan ook zoemen van leven, wat bijdraagt aan een gezond ecosysteem. Of u nu een flora-liefhebber bent of een dierenvriend, Nepeta faassenii 'Walker's Low' heeft het allemaal.

Samengevat, de Nepeta faassenii 'Walker's Low' is de perfecte toevoeging voor iedereen die zijn tuin wil verrijken met langdurige bloei, geurige bladeren en een diversiteit aan vrolijk fladderende bezoekers. Door deze plant in uw huis of tuin te plaatsen, creëert u een levendige, kleurrijke en ecologisch rijke omgeving.

Verzorging en water

Nepeta faassenii 'Walker's Low' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef pas water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

Onderhoud

Snoei de plant na de eerste bloei om nieuwe groei en bloemen aan te moedigen. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant er netjes uit te laten zien en om de bloei te stimuleren.

Standplaats

Plaats Nepeta faassenii 'Walker's Low' op een zonnige plek in de tuin. De plant houdt van veel zonlicht en zal het beste groeien en bloeien op een plek met minstens 6 uur zon per dag.

Tip

Om de groei en bloei van de plant te stimuleren, kun je in het voorjaar wat organische meststof toevoegen aan de grond. Dit zal de plant voorzien van extra voedingsstoffen en helpen bij een weelderige bloei gedurende het groeiseizoen.

Nepeta faassenii 'Walker's Low' is een bijzonder populaire en veelzijdige plant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve eigenschappen. Deze plant staat bekend om zijn mooie, blauwe bloemen die gedurende de zomermaanden in bloei staan en aantrekkelijk zijn voor bijen, vlinders en andere nuttige insecten.

Naast decoratief gebruik heeft het kattenkruid ook andere courante toepassingen. Zo wordt het kattenkruid vaak gebruikt als natuurlijke middel tegen muggen en andere insecten. De geur van de plant wordt vaak als vervelend ervaren door deze insecten, waardoor het perfect is voor in de tuin of op het terras om deze vervelende beestjes op afstand te houden.

Daarnaast heeft het kattenkruid ook een medicinale toepassing. In de kruidengeneeskunde wordt het kattenkruid gebruikt vanwege zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt in thee of extracten om stress en slapeloosheid te verlichten.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Blauw
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Nepeta | Kattenkruid
Standplaats Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Geurend, Bladhoogte 30 cm, Snijbloem, Vlinderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Nepeta 'Snowflake'
Dwerg kattenkruid
Nepeta faassenii 'Six Hills Giant'
Kattenkruid
Nepeta mussinii
Kattenkruid
Nepeta nervosa
Kattenkruid
Nepeta subsessilis
Kattenkruid, Kattenmunt
Nepeta faassenii
Kattenkruid
Nepeta sibirica
Siberisch kattenkruid, Kattenmunt