Nepeta faassenii

Kattenkruid

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Vlinderplant: Lokt vlinders aan
  • Geurend: Verspreidt een aangename geur
  • Bodembedekker: Bedekt de grond en voorkomt onkruidgroei
  • Zomerbloeier: Bloeit in de zomermaanden
  • Makkelijk te onderhouden: Heeft weinig verzorging nodig
  • Aantrekkelijk voor katten: Katten zijn dol op de geur en bladeren

De Nepeta faassenii, beter bekend als kattenkruid, is een charmante toevoeging aan elke tuin of groen binnenshuis. Deze bladverliezende vaste plant kenmerkt zich door een breed gespreide, polvormende groeiwijze die zorgt voor een nonchalant, maar sierlijk beeld. Het kleine, ovaalvormige blad is niet alleen een lust voor het oog door zijn grijsgroene tint, maar ook aanrakingsvriendelijk vanwege zijn aromatische karakter.

Van mei tot september is deze plant een ware showstopper met zijn violetblauwe, buisvormige bloempjes die in losse kransen bloeien. Deze bloemen verschaffen niet alleen pracht en praal, ze trekken ook vlinders, bijen en andere nuttige insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Kattenkruid gedijt het best op een zonnige plek met een goed doorlaatbare grond. Robuust in zijn aard, is Nepeta faassenii zeer winterhard en kan het ook goed doen in drogere omstandigheden.

Deze onderhoudsarme plant is een uitstekende keuze voor kustregio's en stedelijke gebieden waar het wat meer bescherming kan genieten. Het is een ideale keuze voor de tuinier die op zoek is naar een langbloeiende, aantrekkelijke plant die weinig zorg nodig heeft. Plaats de Nepeta faassenii in uw tuin of huis en geniet van de levendige sfeer die deze plant met zich meebrengt, terwijl u tegelijkertijd de plaatselijke fauna ondersteunt. Een perfecte plant om natuurlijke schoonheid en ecologisch evenwicht te combineren!

Verzorging en water

Nepeta faassenii, oftewel kattenkruid, heeft matig vochtige grond nodig. Geef de plant daarom regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft.

Onderhoud

Om kattenkruid gezond en mooi te houden, is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit stimuleert de plant om nieuwe bloemen te produceren. Daarnaast kun je de plant in het voorjaar licht terugsnoeien om de groei te bevorderen.

Standplaats

Kattenkruid houdt van een zonnige standplaats. Plaats de plant daarom op een plek waar het minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is, zodat overtollig water snel weg kan lopen.

Tip

Kattenkruid trekt vele bijen en vlinders aan. Een handige tip is daarom om de plant in de buurt van groenten en fruit te zetten, zodat de bestuivende insecten ook deze gewassen kunnen bestuiven.

De Nepeta faassenii, ook wel kattenkruid genoemd, is een prachtige plant die voornamelijk decoratief gebruikt wordt in tuinen en borders. Met zijn zachte paarse bloemen en grijsgroene bladeren voegt deze plant een charmante uitstraling toe aan elke tuin.

Niet alleen is het kattenkruid een sierlijke toevoeging aan je buitenruimte, het heeft ook een aantal andere courante gebruiken. Zo wordt het vaak gebruikt in kruidenthee vanwege de ontspannende en rustgevende eigenschappen. Daarnaast trekt het kruid ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in je tuin.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Blauw
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 10 cm
Plant familie Nepeta | Kattenkruid
Standplaats Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bodembedekker, Geurend, Vlinderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Nepeta faassenii 'Walker'S Low'
Kattenkruid
Nepeta subsessilis
Kattenkruid, Kattenmunt
Nepeta sibirica
Siberisch kattenkruid, Kattenmunt
Nepeta 'Snowflake'
Dwerg kattenkruid
Nepeta nervosa
Kattenkruid
Nepeta faassenii 'Six Hills Giant'
Kattenkruid
Nepeta mussinii
Kattenkruid