Helleborus orientalis 'Spotted Hybrids'

Kerstroos

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 6,60 per stuk
  • Koop 72 voor € 6,46 per stuk
  • Koop 120 voor € 6,26 per stuk
  • Bloeiend in de wintermaanden
  • Makkelijk te onderhouden
  • Mooie gevlekte bloemen
  • Groeit goed in borders
  • Blijft groen in de winter
  • Trekt vlinders en bijen aan

Ontdek de charme van de Helleborus orientalis 'Spotted Hybrids', ook bekend als Kerstroos. Deze betoverende plant voegt met zijn half wintergroene verschijning en sierlijke donkergroene bladeren een elegante toets toe aan elke tuin. De diep ingesneden, gezaagde bladeren creëren een fascinerend schouwspel, zelfs wanneer de plant niet in bloei staat.

Tussen januari en april is het genieten geblazen wanneer deze nieskruid zijn prachtige, komvormige bloemen laat zien. De bloesems, gesierd met unieke spikkels en vlekken, zijn een feest voor het oog en trekken gegarandeerd de aandacht in je buitenruimte. De goudgele meeldraden in het hart van elke bloem voegen nog een extra dimensie van schoonheid toe aan de plant.

De Helleborus orientalis 'Spotted Hybrids' gedijt uitstekend op een plek in de halfschaduw of in de volle schaduw onder hoge bomen, wat hem bijzonder geschikt maakt voor schaduwrijke delen van de tuin waar andere planten minder goed groeien. Hoewel de voorkeur uitgaat naar een goed doorlaatbare, neutrale of alkalische grondsoort, past deze helleborus zich ook aan een licht zure bodem aan. De plant is redelijk winterhard en vraagt slechts minimale verzorging in de vorm van enige winterbescherming tijdens extreem koude periodes.

Waarom zou je de Helleborus orientalis 'Spotted Hybrids' in je tuin moeten plaatsen? Deze plant is niet alleen een lust voor het oog tijdens de bloeiperiode in de koudere maanden, maar biedt ook een groenblijvend element in je tuin wanneer veel andere planten in rust zijn. Bovendien is de Kerstroos gemakkelijk in onderhoud, waardoor je zonder veel moeite lang van zijn pracht kunt genieten. De Helleborus orientalis 'Spotted Hybrids' is dus een ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en sfeervolle toevoeging aan zijn tuin of schaduwrijke huisomgeving.

Verzorging en water

Om de Helleborus orientalis 'Spotted Hybrids' goed te verzorgen, is het belangrijk om de grond altijd licht vochtig te houden. Geef de plant daarom regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Let er wel op dat de plant niet met zijn wortels in het water staat, dit kan leiden tot wortelrot.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen en knip in het voorjaar eventueel dode bladeren weg. Voeg in het voorjaar wat compost toe rondom de plant voor extra voeding.

Standplaats

De Helleborus orientalis 'Spotted Hybrids' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw of schaduw. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin, uit de felle zon. De grond moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur humusrijk.

Tip

Om de bloei van de Helleborus orientalis 'Spotted Hybrids' te bevorderen, kunt u de plant in de winter afdekken met bladeren of stro. Dit beschermt de bloemknoppen tegen vorst en zorgt voor een uitbundige bloei in het vroege voorjaar.

De Helleborus orientalis 'Spotted Hybrids', beter bekend als de kerstroos, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin.

Met zijn opvallende gevlekte bloemen en donkergroene bladeren voegt deze plant een vleugje kleur en elegantie toe aan elke tuin. Het is een fantastische keuze voor borders, rotstuinen en schaduwrijke plekken.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de kerstroos ook enkele courante gebruiken. Zo worden de bloemen vaak gebruikt in bloemschikken vanwege hun lange houdbaarheid. Daarnaast heeft de plant ook medicinale eigenschappen en wordt in sommige culturen gebruikt voor zijn geneeskrachtige werking.

Kortom, de Helleborus orientalis 'Spotted Hybrids' is een veelzijdige en prachtige plant die een waardevolle toevoeging vormt voor elke tuin.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Helleborus | Nieskruid
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Bladhoudend, Donkergroen blad, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Helleborus foetidus
Stinkend nieskruid
Helleborus orientalis 'Yellow Lady'
Oosters nieskruid
Helleborus viridis
Nieskruid
Helleborus nigercors
Kerstroos
Helleborus orientalis
Lenteroos
Helleborus orientalis 'Red Lady'
Oosters nieskruid
Helleborus argutifolius
Nieskruid
Helleborus purpurascens
Nieskruid
Helleborus orientalis 'White Lady'
Oosters nieskruid