Helleborus argutifolius

Nieskruid

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,32 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,23 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,10 per stuk
  • Bladhoudend - blijft het hele jaar door groen
  • Voorjaarsbloeier - bloeit in het voorjaar met aantrekkelijke bloemen
  • Winterhard - kan goed tegen koude temperaturen
  • Schaduwplant - gedijt goed in de schaduwrijke omgeving
  • Zelfzorgzaam - heeft weinig onderhoud nodig
  • Medicinaal - wordt gebruikt in traditionele geneeskunde

De Helleborus argutifolius, beter bekend als nieskruid, is een prachtige aanwinst voor zowel de liefhebber van wintergroene planten als voor diegenen die in de koudere maanden wat bloei in de tuin willen brengen. Kenmerkend voor deze vaste plant is de polvormende groeiwijze, waarbij het donkergroene, soms grijsgroene blad met een leerachtige textuur en stekelrand zich het hele jaar door vertoont.

In de periode van februari tot en met april verrast het nieskruid met zijn groengele, komvormige bloemen die in opvallende tuilen bijeenstaan. Deze bloei zorgt in een tijd waarin de meeste planten nog in rust zijn, voor een welkome opfleuring van de tuin. Daarnaast is de Helleborus argutifolius flexibel wat betreft zijn standplaats: hij floreert zowel in halfschaduw als in de volle zon en schaduw.

Grondvoorkeur heeft deze plant ook, maar hij is niet erg veeleisend. Het beste gedijt hij in een goed doorlaatbare bodem met een neutrale tot alkalische pH-waarde, al zal hij ook een licht zure grond tolereren. Met betrekking tot de winterhardheid is het nieskruid redelijk robuust, toch is het raadzaam om bij extreem koude weersomstandigheden extra bescherming te voorzien om zo de prachtige bladeren en bloei te behouden. Is de Helleborus argutifolius eenmaal goed geworteld, dan toont hij ook een aanzienlijke tolerantie voor droge periodes.

Al met al is de Helleborus argutifolius een plant die voor een interessant spektakel zorgt in de winterse tuin en die met zijn langdurig groene blad ook buiten de bloeiperiode een sierwaarde heeft. Deze combinatie van winterharde eigenschappen en de aantrekkelijke bloeiwijze maakt het nieskruid een onmisbare plant die uw tuin in de kale maanden transformeert tot een groen en bloeiend paradijs.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Gebruik bij voorkeur regenwater of gedemineraliseerd water om kalkaanslag te voorkomen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. In het najaar kun je ook dorre bladeren en stengels wegsnijden om ruimte te maken voor nieuwe groei in het voorjaar.

Standplaats

De Helleborus argutifolius gedijt het beste in de halfschaduw of schaduw. Plaats de plant op een plek waar de grond goed doorlatend is en beschut is tegen harde wind.

Tip

Geef de plant in het voorjaar wat extra voeding, bijvoorbeeld met organische mest, om de bloei te bevorderen en de plant gezond te houden.

Helleborus argutifolius, ook wel bekend als Nieskruid, is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Met zijn opvallende groene bladeren en delicate bloemen, is deze plant perfect voor decoratief gebruik.

Naast zijn decoratieve waarde, wordt Nieskruid ook vaak gebruikt vanwege zijn medicinale eigenschappen. De wortels van de plant worden soms gebruikt in de homeopathie om verkoudheid en griep symptomen te verlichten, vandaar de naam 'Nieskruid'.

Daarnaast is Nieskruid ook geliefd vanwege zijn gebruik in de bloemschikkerij. De bloemen blijven lang mooi, waardoor ze perfect zijn voor boeketten en bloemstukken.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 1 tot 3
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Helleborus | Nieskruid
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Voorjaarsbloeier, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Helleborus niger
Kerstroos
Helleborus foetidus
Stinkend nieskruid
Helleborus viridis
Nieskruid
Helleborus nigercors
Kerstroos
Helleborus orientalis 'White Lady'
Oosters nieskruid
Helleborus purpurascens
Nieskruid
Helleborus orientalis 'Red Lady'
Oosters nieskruid
Helleborus orientalis
Lenteroos