Helleborus orientalis

Lenteroos

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,32 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,23 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,10 per stuk
  • Bloeiende plant in de lente
  • Geschikt als borderplant
  • Heeft donkergroen blad
  • Bladhoudend, blijft het hele jaar door groen
  • Bloemen in diverse gemengde kleuren
  • Naam: Helleborus orientalis

De Helleborus orientalis, beter bekend als de Lenteroos, is een charmante toevoeging aan uw tuin die de sombere winterdagen met zijn bloei verlicht. Deze half wintergroene vaste plant onderscheidt zich met een polvormende groeiwijze en sierlijke, diep ingesneden en gezaagde bladeren, die een donkergroene en leerachtige uitstraling hebben. Van januari tot en met april kunt u genieten van de unieke komvormige bloemen, die verrijkt zijn met opvallende goudgele meeldraden en aantrekkelijke spikkel- of vlekkentekeningen.

Voor de ideale groeiomstandigheden plaatst u de Helleborus orientalis het liefst op een plek in de halfschaduw, waar hij onder de bescherming van hoge bomen kan floreren. Ook volle schaduw is geen probleem voor deze robuuste plant. Het nieskruid is niet uiterst kieskeurig wat betreft de bodemsoort en stelt zich tevreden met een goed doorlatende ondergrond, zowel neutraal als alkalisch van aard, en is ook tolerant voor een lichtzure bodem. De plant is vrij winterhard, maar extra bescherming bij strenge vorst verzekert dat hij elk seizoen weer optimaal kan presteren.

Als u op zoek bent naar een winterbloeier die uw tuin tijdens de koude maanden tot leven brengt, dan is de Helleborus orientalis een uitstekende keuze. Niet alleen brengt hij kleur wanneer de meeste planten in rust zijn, hij is ook nog eens veelzijdig en relatief makkelijk in onderhoud. Deze Lenteroos garandeert een vrolijke noot in uw tuin of border in een tijd waarin de meeste flora sluimert, en zorgt voor een welkome hint van voorjaar, zelfs midden in de winter. Daarom mag de Helleborus orientalis echt niet ontbreken in uw buitenruimte.

Verzorging en water

De Helleborus orientalis heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een plas water staat.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er mooi en gezond uit te laten zien. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

Standplaats

Deze plant groeit het best in halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek in de tuin waar de plant beschermd is tegen felle middagzon.

Tip

Geef de Helleborus orientalis een mulchlaag van bladeren of compost in de winter om de plant te beschermen tegen vorst.

Helleborus orientalis, ook wel bekend als lenteroos, is een prachtige en veelzijdige plant die vaak wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve eigenschappen.

Op zoek naar een mooie toevoeging aan je tuin of balkon? Dan is de lenteroos een uitstekende keuze. Met zijn opvallende bloemen in verschillende kleuren zoals wit, roze en paars, voegt deze plant een vleugje kleur toe aan elke buitenruimte.

Maar niet alleen voor decoratieve doeleinden is de lenteroos geschikt. In de volksgeneeskunde worden de wortels van deze plant al eeuwenlang gebruikt vanwege hun medicinale eigenschappen. Ze worden vaak verwerkt tot thee en gebruikt bij de behandeling van verschillende kwalen zoals verkoudheid, griep en artritis.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een prachtige bloem om je tuin op te fleuren of naar een natuurlijk middel om gezondheidsproblemen te verlichten, de lenteroos is een plant die vele doeleinden kan dienen.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Helleborus | Nieskruid
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Gemengde kleuren, Bladhoudend, Donkergroen blad, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Helleborus niger
Kerstroos
Helleborus viridis
Nieskruid
Helleborus orientalis 'Red Lady'
Oosters nieskruid
Helleborus nigercors
Kerstroos
Helleborus argutifolius
Nieskruid
Helleborus orientalis 'White Lady'
Oosters nieskruid
Helleborus foetidus
Stinkend nieskruid
Helleborus purpurascens
Nieskruid