Helleborus foetidus

Stinkend nieskruid

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,32 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,23 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,10 per stuk
  • Lange bloeiperiode
  • Wintergroen blad
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders
  • Geschikt voor de border
  • Decoratief in boeketten
  • Stevig en goed winterhard

Helleborus foetidus, beter bekend als stinkend nieskruid, is een charmant en sterk karakter in de wereld der winterbloeiers. Deze groenblijvende vaste plant is een ware blikvanger met zijn donkergroene, diep ingesneden bladeren. De langwerpige, gezaagde bladeren vormen een prachtige, dichte bodembedekking, het hele jaar door.

In de stille maanden van januari tot en met april ontplooit stinkend nieskruid zijn volledige pracht, met zachtgroene, knikkende bloemen die aan opvallend rode stengels hangen. Deze bloemen vormen weelderige trossen die in aantrekkelijk contrast staan met het donkere blad. Omdat de Helleborus foetidus houdt van een plekje in de halfschaduw of zelfs volledige schaduw, past hij perfect onder hoge bomen of in de vergeten hoekjes van uw tuin, waar andere planten het moeilijk hebben om te floreren.

Het stinkend nieskruid is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar is ook een plant die weinig onderhoud vraagt. Het plantje gedijt goed in goed doorlaatbare grond, of deze nu neutraal of alkalisch is, en kan zelfs een licht zure bodem verdragen. Hoewel de plant redelijk winterhard is, kan hij bij extreme kou een beetje extra liefde in de vorm van winterbescherming gebruiken.

Door de vroege bloei en de groenblijvende aard van het stinkend nieskruid is deze plant de perfecte aanwinst voor iedereen die verlangt naar een vleugje groen en kleur in de winterse tuin. Hij brengt leven in uw buitenruimte op momenten dat de meeste andere planten slapen. Een andere overweging voor deze prachtige, winterharde plant is dat hij niet alleen een visueel spektakel biedt, maar ook nuttige insecten zoals bijen aantrekt op de momenten dat voedsel schaars is. Ondanks zijn naam, is de Helleborus foetidus een plant die puur tuingenot verschaft, een waardevolle troef op elk moment van het jaar.

Verzorging en water

De Helleborus foetidus heeft matig water nodig. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen twee gietbeurten in licht opdrogen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant fris en gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

Standplaats

De Helleborus foetidus gedijt het beste in halfschaduw tot schaduw. Plaats de plant op een plek waar de zon niet direct op de bladeren schijnt. Een vochtige en goed doorlatende grond is ideaal voor deze plant.

Tip

Bescherm de plant in de winter tegen strenge vorst en koude wind door bijvoorbeeld een laagje mulch aan te brengen. Dit helpt de plant om de winter goed door te komen.

Helleborus foetidus, ook wel bekend als stinkend nieskruid, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Met zijn opvallende, hangende groene bloemen en diep ingesneden bladeren voegt het een vleugje wildheid en elegantie toe aan elke tuin.

Naast zijn decoratieve waarde, wordt stinkend nieskruid ook gebruikt in de kruidengeneeskunde vanwege zijn potentiële medicinale eigenschappen. De plant bevat stoffen die kunnen helpen bij de behandeling van verschillende kwalen, waaronder verkoudheid en hoest. Het is belangrijk om echter voorzichtig te zijn bij het gebruik van stinkend nieskruid, aangezien sommige delen van de plant giftig kunnen zijn.

Als het gaat om tuinieren, is deze plant ook nuttig vanuit ecologisch oogpunt. Het trekt bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan bevorderen. Bovendien is stinkend nieskruid een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft, waardoor het een ideale keuze is voor tuiniers die op zoek zijn naar een makkelijk te verzorgen plant.

Bloemkleur Groen
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Helleborus | Nieskruid
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Bladhoudend, Decoratief, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Helleborus viridis
Nieskruid
Helleborus orientalis 'Red Lady'
Oosters nieskruid
Helleborus purpurascens
Nieskruid
Helleborus orientalis 'White Lady'
Oosters nieskruid
Helleborus niger
Kerstroos
Helleborus orientalis 'Yellow Lady'
Oosters nieskruid
Helleborus orientalis
Lenteroos
Helleborus argutifolius
Nieskruid