Ceanothus pallidus 'Marie Rose'

Amerikaanse sering

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 10,76 per stuk
  • Amerikaanse sering
  • Groepsbeplanting
  • Beschutte standplaats
  • Opvallende bloemen
  • Winterhard
  • Sierlijke vorm

Ontdek de charmante uitstraling van de Ceanothus pallidus 'Marie Rose', beter bekend als de Amerikaanse sering of sikkelbloem. Deze middelgrote bladverliezende struik voegt een romantische toets toe aan elke tuin met zijn sierlijke roze bloemtrossen die bloeien van juli tot september. De kleine donkergroene bladeren vormen een perfect contrast met de zachte kleur van de bloemen en belichten de natuurlijke schoonheid van deze plant.

De Amerikaanse sering 'Marie Rose' is niet alleen een lust voor het oog, maar ook opvallend onderhoudsvriendelijk. Ze gedijt het beste op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats en is niet kieskeurig over de grondsoort, zolang deze maar niet te voedselrijk of vochtig is. Goede drainage is essentieel om wortelrot te vermijden, vooral in de winterperiode. Alhoewel deze soort goed zeewind tolereert, kan ze bij strenge vorst wel wat bescherming gebruiken, vooral als het om jonge planten gaat.

Voeg met de Ceanothus pallidus 'Marie Rose' een vleugje Amerikaanse flair toe aan je buitenruimte. Deze plant zal niet alleen de biodiversiteit in je tuin verhogen door bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan te trekken, maar dient ook als een prachtige blikvanger. Het is een ideale keuze voor hen die hunkeren naar een langbloeiende en weinig eisende struik die jaar op jaar probleemloos zorgt voor een dicht tapijt van bloemen. Kortom, de Amerikaanse sering is een must-have voor elke tuinliefhebber die verlangt naar een onderhoudsvriendelijk, maar schitterend bloeiend tuinsieraad.

Verzorging en water

De Ceanothus pallidus 'Marie Rose' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in een plas water staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmel- en schimmelproblemen te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant lichtjes terug om nieuwe groei te stimuleren. Voeg meststof toe in het voorjaar om de groei en bloei te bevorderen.

Standplaats

De Ceanothus pallidus 'Marie Rose' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft om schimmelproblemen te voorkomen. Deze Amerikaanse sering groeit het beste in goed doorlatende grond.

Tip

Bescherm de plant tegen vorst in koudere klimaten door mulch rond de wortels aan te brengen. Dit helpt de plant om de winter te overleven en in het voorjaar gezond te blijven groeien.

De Ceanothus pallidus 'Marie Rose', ook wel bekend als de Amerikaanse sering, is een prachtige plant die voornamelijk gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden. Met zijn overvloedige roze bloemen en groenblijvende bladeren is het een mooie toevoeging aan elke tuin of landschap.

Niet alleen is deze plant ideaal voor het decoreren van tuinen, maar het heeft ook andere courante gebruiken. De bladeren van de Amerikaanse sering kunnen bijvoorbeeld worden gedroogd en gebruikt worden om een heerlijk geurende thee te maken. Daarnaast worden de bladeren en bloemen soms ook gebruikt in de geneeskunde vanwege hun vermeende geneeskrachtige eigenschappen.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Ceanothus | Amerikaanse sering
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Opvallende bloemen, Beschutte standplaats, Groepsbeplanting

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Ceanothus Pallidus 'Marie Simon'
Amerikaanse sering
Vanaf € 10,95
Ceanothus 'Blue Diamond'
Amerikaanse sering
Ceanothus 'Edinburgh'
Amerikaanse sering
Vanaf € 11,95
Ceanothus 'Burkwoodii'
Amerikaanse sering
Ceanothus 'Concha'
Amerikaanse sering
Ceanothus Thyrsiflorus Repens
Amerikaanse sering
Vanaf € 9,95
Ceanothus 'Gloire De Versailles'
Amerikaanse sering
Vanaf € 9,95
Ceanothus 'Blue Mound'
Amerikaanse sering
Vanaf € 11,95
Ceanothus Pallidus 'Marie Blue'
Amerikaanse sering
Ceanothus Impressus 'Victoria'
Amerikaanse sering
Vanaf € 12,95