Ceanothus 'Concha'

Amerikaanse sering

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 10,76 per stuk
  • Prachtige, diepblauwe bloemen
  • Blijft het hele jaar door groen
  • Bloeit uitbundig
  • Heeft een beschutte standplaats nodig
  • Trekt vlinders en bijen aan
  • Is een inheemse plant in Noord-Amerika

Ontdek de charme van de Ceanothus 'Concha', een Amerikaanse sering die elke tuin of buitenruimte opfleurt met zijn weelderige donkerblauwe bloemen. De pracht van de Ceanothus 'Concha' komt tot uiting in de late lente, wanneer de donkerblauwe bloemen rijkelijk bloeien tegen het decor van donkergroene bladeren. Deze bloei, die plaatsvindt van mei tot juni, brengt een uniek spektakel van kleur en geur in de buitenruimte.

Deze robuuste sikkelbloem is ideaal voor een verscheidenheid aan tuinen en omgevingen vanwege zijn gemakkelijke aanpasbaarheid. Hij voelt zich thuis in een positie waar hij kan genieten van de volle zon of van een beetje lichte schaduw, en is flexibel wat betreft de bodemkwaliteit, zolang de grond maar niet te voedingsrijk of te vochtig is. Overmatige vochtigheid dient vermeden te worden om wortelrot te voorkomen. Hoewel deze struik goed bestand is tegen zeewind, kunnen bij strenge winters enige bladval en invriezen optreden. Het is dan ook raadzaam om jongere planten wat extra bescherming te bieden tijdens de koude maanden.

Kiezen voor de Ceanothus 'Concha' betekent kiezen voor een sterke, decoratieve plant die niet alleen een visuele, maar ook een aromatische toevoeging is aan uw tuin. De weerstand tegen zeewind maakt hem een ideale keuze voor kustgebieden, terwijl zijn bloemen elk jaar weer zorgen voor een natuurlijke aantrekking van bijen en vlinders. Een Ceanothus 'Concha' in uw tuin of buitenspace staat garant voor een levendige, kleurrijke en onderhoudsvriendelijke toevoeging die jaar na jaar blijft betoveren.

Verzorging/water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Snoei de plant in het vroege voorjaar om de vorm te behouden en verwijder dode of beschadigde takken. Voeg in het voorjaar organische meststof toe om de groei te stimuleren.

Standplaats

Plaats de Amerikaanse sering op een zonnige of halfschaduwrijke plek. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind om beschadiging van de bladeren te voorkomen.

Tip

Probeer de plant in een grote pot te kweken als je weinig ruimte hebt. Het zal net zo goed gedijen en je kunt de pot verplaatsen om de beste standplaats te vinden.

De Ceanothus 'Concha', ook bekend als de Amerikaanse sering, is een prachtige plant die veel gebruikt wordt vanwege zijn decoratieve waarde. Met zijn weelderige bloemen in verschillende tinten blauw en paars, is deze plant een eyecatcher in elke tuin of als borderplant.

Niet alleen is de Amerikaanse sering decoratief, maar het heeft ook andere courante gebruiken. Zo wordt de plant vaak gebruikt als bodembedekker vanwege zijn dichte groei en hoge weerstand tegen droogte. Daarnaast trekt de Amerikaanse sering ook bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 400 cm
Plant familie Ceanothus | Amerikaanse sering
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Beschutte standplaats, Rijkbloeiend, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Ceanothus Pallidus 'Marie Rose'
Amerikaanse sering
Ceanothus Pallidus 'Marie Blue'
Amerikaanse sering
Ceanothus Impressus 'Victoria'
Amerikaanse sering
Vanaf € 12,95
Ceanothus 'Gloire De Versailles'
Amerikaanse sering
Vanaf € 9,95
Ceanothus 'Blue Diamond'
Amerikaanse sering
Ceanothus 'Edinburgh'
Amerikaanse sering
Vanaf € 11,95
Ceanothus 'Burkwoodii'
Amerikaanse sering
Ceanothus Pallidus 'Marie Simon'
Amerikaanse sering
Vanaf € 10,95
Ceanothus 'Blue Mound'
Amerikaanse sering
Vanaf € 11,95
Ceanothus Thyrsiflorus Repens
Amerikaanse sering
Vanaf € 9,95