Ceanothus 'Blue Diamond'

Amerikaanse sering

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 10 voor € 10,76 per stuk
 • Bladhoudend
 • Rijkbloeiend
 • Opgaande groei
 • Prachtige blauwe bloemen
 • Trekt vlinders en bijen aan
 • Geschikt voor verschillende grondsoorten

Ontdek de betoverende schoonheid van de Ceanothus 'Blue Diamond', ook wel bekend als de Amerikaanse sering. Deze charmante laagblijvende struik is een sieraad voor elke tuin met zijn oogstrelende diepblauwe bloemen die een betoverend contrast vormen met de levendige groene bladeren. Wanneer de Ceanothus 'Blue Diamond' in zijn volle glorie bloeit van mei tot juni, brengt hij een zee van kleur en een gevoel van rust.

Dit juweeltje onder de struiken is niet alleen een lust voor het oog, maar ook verrassend onderhoudsvriendelijk. Hij floreert op een zonnige plek of in lichte schaduw en is niet veeleisend als het op de bodemsamenstelling aankomt, zolang deze maar niet te rijk of drassig is. Extra zorg is alleen nodig bij strenge winters om de jonge plantjes te beschermen tegen vorst.

Bovendien is deze Amerikaanse sering zeer tolerabel voor zeewind, waardoor hij perfect is voor kustgebieden of stadstuinen waar andere planten soms moeilijk kunnen overleven. De Ceanothus 'Blue Diamond' biedt niet alleen een visueel spektakel maar trekt ook bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in jouw omgeving.

Kortom, de Ceanothus 'Blue Diamond' is de ideale plant voor wie zowel van schoonheid als van gemak houdt. Deze Amerikaanse sering verrijkt met zijn verschijning elke tuin of balkon, waardoor hij een must-have is voor de liefhebber van een groene oase met minimale inspanning.

Verzorging en water

De Ceanothus 'Blue Diamond' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd teveel water. Geef water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Daarnaast kun je in het voorjaar wat organische meststof toevoegen om de groei te stimuleren.

Standplaats

De Ceanothus 'Blue Diamond' gedijt het beste op een zonnige locatie, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtcirculatie krijgt en beschut is tegen harde wind.

Tip

Om een dichte en volle groei te bevorderen, kun je de plant licht snoeien na de bloei. Dit zal ook zorgen voor een gezonde en mooie vorm.

De Ceanothus 'Blue Diamond', ook wel bekend als Amerikaanse sering, is een prachtige plant die voornamelijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Met zijn weelderige blauwe bloemen en groenblijvende bladeren, voegt deze plant kleur en textuur toe aan elke tuin of landschap.

Niet alleen is de Ceanothus 'Blue Diamond' een prachtige toevoeging aan de tuin, maar het heeft ook enkele courante gebruiken. De bladeren van deze plant kunnen worden gedroogd en gebruikt in kruidenmengsels of thee, vanwege hun aangename geur en helende eigenschappen. Daarnaast is het ook een belangrijke nectarbron voor bijen en vlinders, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Kortom, de Ceanothus 'Blue Diamond' is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel kan worden gebruikt in allerlei tuinen en landschappen.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Ceanothus | Amerikaanse sering
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Opgaande groei, Rijkbloeiend, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Ceanothus 'Burkwoodii'
Amerikaanse sering
Ceanothus 'Gloire De Versailles'
Amerikaanse sering
Vanaf € 9,95
Ceanothus Impressus 'Victoria'
Amerikaanse sering
Vanaf € 12,95
Ceanothus Pallidus 'Marie Simon'
Amerikaanse sering
Vanaf € 10,95
Ceanothus 'Blue Mound'
Amerikaanse sering
Vanaf € 11,95
Ceanothus Thyrsiflorus Repens
Amerikaanse sering
Vanaf € 9,95
Ceanothus 'Concha'
Amerikaanse sering
Ceanothus 'Edinburgh'
Amerikaanse sering
Vanaf € 11,95