Ceanothus 'Gloire De Versailles'

Amerikaanse sering

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zuurstofrijke bloemen
  • Aantrekkelijk voor vlinders en bijen
  • Langbloeiend
  • Geschikt voor borders
  • Makkelijk in onderhoud
  • Verdraagt snoei goed
Ontdek de betoverende Ceanothus 'Gloire de Versailles', meer alom bekend als de Amerikaanse sering. Deze middelgrote, rondvormige struik is een ware schoonheid in iedere tuin of buitenspace. Met zijn delicate lichtblauwe bloemen, die een opvallend contrast vormen tegen de lichtgroene bladeren, voegt hij van juli tot september een serene tint toe aan uw buitenruimte.

Deze variëteit van de Ceanothus, een plant bekend om zijn eenvoudige charme en tolerante aard, bloeit op het hout van het voorbije jaar. Zijn aanpassingsvermogen maakt hem onderhoudsvriendelijk, mits geplaatst op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. De plant is niet bijzonder veeleisend wat betreft de bodem, hoewel hij het best gedijt in grond die niet te rijk of te nat is, om wortelrot te voorkomen.

Wanneer de winter streng is, kan de Ceanothus 'Gloire de Versailles', enigszins gevoelig, wat blad verliezen of invriezen. Bescherm daarom jonge planten tegen de kou, om te verzekeren dat ze het volgende seizoen weer volop kunnen bloeien. Extra attractief is de goede tolerantie tegen zeewind, waardoor deze Amerikaanse sering ook uitstekend geschikt is voor kustgebieden.

Neem de Ceanothus 'Gloire de Versailles' in huis of plant hem in uw tuin om een vleugje rustiek charmante sereniteit toe te voegen en te genieten van zijn langdurige, verbluffende bloesemshow. Deze Amerikaanse sering bewijst dat natuurlijke schoonheid en veerkracht hand in hand gaan.

Verzorging en water

De Ceanothus 'Gloire De Versailles' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

Onderhoud

Snoei de plant na de bloei om de vorm en omvang te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en houd de plant compact door regelmatig te snoeien. Gebruik hiervoor scherpe snoeischaren om schade aan de plant te voorkomen.

Standplaats

De Ceanothus 'Gloire De Versailles' gedijt het beste op een zonnige locatie, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar bescherm hem tijdens hete zomerdagen tegen felle middagzon.

Tip

Bescherm de plant tegen harde wind, vooral in kustgebieden waar sterke zeewind voorkomt. Dit kan schade aan de takken en bladeren veroorzaken. Plaats een beschermende omheining of scherm rond de plant om hem te beschermen.
De Ceanothus 'Gloire De Versailles', ook wel bekend als de Amerikaanse sering, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn heldere blauwe bloemen en weelderige groei, voegt deze plant een vleugje kleur en leven toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde, heeft de Amerikaanse sering ook andere courante gebruiken. De plant trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, waardoor het een geweldige keuze is voor tuiniers die willen bijdragen aan de biodiversiteit. Bovendien kunnen delen van de plant worden gebruikt in geneesmiddelen en cosmetica vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen.

Al met al is de Ceanothus 'Gloire De Versailles' een prachtige en nuttige toevoeging aan elke tuin. Of je nu op zoek bent naar een kleurrijke sierplant of een manier om de lokale fauna te ondersteunen, deze Amerikaanse sering heeft het allemaal.
Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Ceanothus | Amerikaanse sering
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Terrasplant, Groepsbeplanting, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Ceanothus Thyrsiflorus Repens
Amerikaanse sering
Vanaf € 9,95
Ceanothus Impressus 'Victoria'
Amerikaanse sering
Vanaf € 12,95
Ceanothus 'Burkwoodii'
Amerikaanse sering
Ceanothus 'Edinburgh'
Amerikaanse sering
Vanaf € 11,95
Ceanothus Pallidus 'Marie Simon'
Amerikaanse sering
Vanaf € 10,95
Ceanothus 'Concha'
Amerikaanse sering
Ceanothus 'Blue Mound'
Amerikaanse sering
Vanaf € 11,95
Ceanothus 'Blue Diamond'
Amerikaanse sering