Campanula pyramidalis 'Alba'

Pyramideklokje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Prachtige witte bloemen
  • Groeit goed in borders
  • Geschikt als snijbloem
  • Laagblijvend blad, ongeveer 5 cm hoog
  • Trekt vlinders aan
  • Gemakkelijk te onderhouden

De Campanula pyramidalis 'Alba', beter bekend als het pyramideklokje, is een charmante toevoeging aan iedere tuin. Met zijn zuiver witte bloemen en frisgroene bladeren bereikt deze plant een hoogte van ongeveer 30 cm en toont het een ware schoonheid in uw buitenruimte. Het pyramideklokje is ideaal voor tuinen op het zuiden dankzij zijn voorkeur voor een zonnige en warme standplaats. De plant gedijt het beste op een voedzame bodem, vrij van de schaduw van bomen en heesters.

Als een uitstekende borderplant is Campanula pyramidalis 'Alba' eenvoudig te combineren met andere planten, waardoor u een prachtig gestructureerde en divers gekleurde tuin kunt creëren. Tijdens de wintermaanden dient er wel extra aandacht besteed te worden aan bescherming tegen hevige regen en sneeuw. In de warmere zomermaanden is het belangrijk dat de plant voldoende water krijgt en niet uitdroogt. Dit zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en u volop kunt genieten van zijn pracht.

Naast zijn visuele aantrekkingskracht is het pyramideklokje ook een fantastische snijbloem. Dit betekent dat u niet alleen uw tuin kunt verfraaien, maar ook binnenshuis kunt genieten van de delicate witte bloesems. De lange bloemstelen zijn perfect voor in een vaas, waardoor elke kamer een natuurlijke en serene uitstraling krijgt.

Kortom, de Campanula pyramidalis 'Alba' is een veelzijdige plant die zowel esthetisch als praktisch vele voordelen biedt. Met zijn elegante vorm, prachtige kleurenpallet en mogelijkheid tot gebruik als snijbloem, is dit pyramideklokje een prachtige keuze voor iedereen die zijn huis of tuin wilt verrijken met natuurlijke schoonheid.

Verzorging/Water

Het Pyramideklokje heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd overtollig water dat kan leiden tot wortelrot.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei na de bloei om de vorm van de plant te behouden.

Standplaats

Plaats het Pyramideklokje op een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin. De plant gedijt goed in goed doorlatende, vruchtbare grond.

Tip

Geef de plant een steuntje in de rug door tijdens de groeiperiode wat meststof toe te voegen voor een extra boost.

Het Pyramideklokje (Campanula pyramidalis 'Alba') is een prachtige tuinplant die vaak wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve uitstraling. Met zijn witte bloemen in de vorm van een piramide voegt het een vleugje elegantie toe aan elke tuin.

Niet alleen is het Pyramideklokje een geweldige toevoeging aan bloembedden en borders, het kan ook uitstekend worden gebruikt als snijbloem. De lange stelen en weelderige bloemen maken het een populaire keuze voor boeketten en bloemstukken.

Bovendien staat het Pyramideklokje bekend om zijn aantrekkingskracht op bestuivers, zoals bijen en vlinders. Door deze plant in uw tuin te plaatsen, helpt u de biodiversiteit te bevorderen en een gezonde omgeving te creëren voor deze belangrijke dieren.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 300 cm
Plant familie Campanula | Klokje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bladhoogte 5 cm, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Campanula Persicifolia 'Alba'
Prachtklokje
Campanula Carpatica 'Blaue Clips'
Karpatenklokje
Campanula Glomerata 'Acaulis'
Kluwenklokje
Campanula Poscharskyana
Kruipklokje
Campanula Portenschlagiana
Klokje
Campanula Coclearifolia 'Blue'
Klokje
Campanula Garganica
Klokje
Campanula Poscharskyana 'Lisduggan'
Kruipklokje
Campanula 'Elizabeth'
Campanula