Campanula Garganica

Klokje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Helderblauwe bloemen
  • Bladhoudend
  • Bodembedekker

Ontdek de charme van de Campanula Garganica, ook wel bekend als het klokje. Deze charmante wintergroene vaste plant is afkomstig uit het zonovergoten zuiden van Italië en de Griekse kusten, waar het floreren van de natuur in de genen zit. Met een lieflijke polvormende groeiwijze en hartvormige, middengroene, gezaagde bladeren, biedt dit klokje een sierlijke en natuurlijke uitstraling.

In de zomermaanden - van juni tot augustus - kleurt de Campanula Garganica uw tuin met rijkelijke hoeveelheden violetblauwe, stervormige bloemen. Deze bloemenpracht is een lust voor het oog en zorgt voor een vrolijke en levendige ambiance. Het klokje is niet alleen mooi, maar ook praktisch en veelzijdig. Het gedijt zowel in de volle zon als in halfschaduw en heeft een voorkeur voor een goed doorlatende, normale tot droge grond.

Dankzij haar winterhardheid kan de Campanula Garganica zelfs de koudste seizoenen doorstaan zonder veel zorg. Deze plant is bestand tegen zeewind, kan goed tegen luchtverontreiniging en heeft zelden tot nooit te kampen met ziektes. Dit maakt het klokje niet alleen een sierlijke, maar ook een onderhoudsvriendelijke keuze voor uw tuin of buitenruimte.

Met de Campanula Garganica kiest u voor een plant die betrouwbaarheid combineert met natuurlijke schoonheid. Plaats dit klokje in uw tuin of huis voor een vleugje mediterrane sfeer, robuuste overlevingskracht en een prachtige, langdurige bloemenzee. Het is de ideale keuze voor iedereen die hunkert naar een onderhoudsarme, maar opvallend mooie toevoeging aan hun groene oase.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond waarin de Campanula Garganica groeit goed gedraineerd is. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Pas op dat de grond niet te vochtig wordt, dit kan leiden tot wortelrot.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen om de plant gezond en bloeiend te houden. In het voorjaar kan de plant worden teruggesnoeid om nieuwe groei te bevorderen.

Standplaats

Plaats de Campanula Garganica op een zonnige plek in de tuin. Deze plant houdt van veel zonlicht en zal het best gedijen op een plek met direct zonlicht.

Tip

De Campanula Garganica kan ook goed gedijen in een pot of bloembak. Zorg er wel voor dat de pot goede afwatering heeft om wortelrot te voorkomen.

Campanula Garganica, ook bekend als klokje, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en containers. Met zijn hangende klokvormige bloemen en weelderige groene bladeren, voegt deze plant een charmante uitstraling toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve gebruik, staat Campanula Garganica ook bekend om zijn medicinale eigenschappen. De plant wordt vaak gebruikt in de kruidengeneeskunde vanwege zijn ontstekingsremmende en kalmerende effecten. Het kan worden gebruikt in theeën, tincturen en zalven om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen.

Daarnaast is Campanula Garganica ook een geschikte plant voor bijen en andere bestuivers. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin die gericht is op het ondersteunen van de biodiversiteit.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 25 cm
Plant familie Campanula | Klokje
Standplaats Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Bladhoudend, Helderblauwe bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Campanula Latifolia Macrantha
Breed klokje
Campanula glomerata 'Acaulis'
Kluwenklokje
Campanula pyramidalis 'Alba'
Pyramideklokje
Campanula persicifolia 'Alba'
Prachtklokje
Campanula poscharskyana 'Stella'
Kruipklokje
Campanula persicifolia 'Telham Beauty'
Prachtklokje
Campanula cocleariifolia 'White'
Klokjesbloem
Campanula pyramidalis
Pyramideklokje
Campanula poscharskyana 'Lisduggan'
Kruipklokje