Campanula carpatica 'Weisse Clips'

Karpatenklokje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
  • Laagblijvend: bladhoogte van slechts 5 cm
  • Bodembedekkend: vormt een dicht tapijt van bladeren
  • Rijke bloei: bloeit rijkelijk met witte bloemen
  • Winterhard: kan goed tegen koude temperaturen
  • Gemakkelijk te onderhouden: vereist weinig verzorging
  • Geschikt voor borders en rotstuinen

De Campanula carpatica 'Weisse Clips', oftewel het Karpatenklokje, is een gracieuze en veelzijdige toevoeging voor elke tuinliefhebber. Deze bladverliezende vaste plant heeft een compacte, polvormende groeiwijze en is geliefd om zijn rijke hoeveelheid hemelsblauwe klokvormige bloemen die bloeien van juni tot augustus. De hartvormige, gezaagde bladeren hebben een charmante grijsgroene tot middengroene kleur die een fraai contrast bieden met de delicate bloemen.

Het Karpatenklokje is niet alleen een lust voor het oog, maar ook bijzonder onderhoudsvriendelijk. Met een voorkeur voor een plekje in de halfschaduw of gefilterd zonlicht, is Campanula carpatica 'Weisse Clips' een plant die niet de hele dag direct zonlicht vereist, waardoor het een uitstekende keuze is voor lichtere schaduwrijke delen van de tuin. De plant preekt een goed doorlaatbare, neutrale tot kalkrijke bodem en is uitstekend winterhard. Bovendien is deze variëteit bestand tegen zeewind en luchtverontreiniging, en kent ze amper problemen met ziektes – een zorgeloze aanwinst voor elke groene oase.

Of u nu een doorgewinterde tuinier bent of net begint met groenvoorziening in en rondom het huis, het Karpatenklokje is een fantastische keuze. De makkelijke verzorging, de aantrekkelijke bloeiwijze en de robuustheid maken deze plant tot een waardevolle toevoeging. Plaats de Campanula carpatica 'Weisse Clips' in uw tuin of bloembed en geniet van het vleugje serene schoonheid dat het uitstraalt. De onmiskenbare charme en het onderhoudsgemak van het Karpatenklokje zullen u ongetwijfeld overtuigen om deze plant een plekje te geven in uw tuinparadijs.

Verzorging en water

Het Campanula carpatica 'Weisse Clips' plantje heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef water bij de wortels om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Voeg in het voorjaar wat organische meststof toe om de groei te bevorderen.

Standplaats

Plaats de Karpatenklokje op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond zodat het water niet blijft staan.

Tip

Het Campanula carpatica 'Weisse Clips' plantje is een ideale bodembedekker. Plant meerdere exemplaren dicht bij elkaar voor een prachtig tapijt van bloemen in de zomer.

Het Karpatenklokje, ook wel bekend als Campanula carpatica 'Weisse Clips', is een prachtige decoratieve plant die perfect is voor gebruik in tuinen, borders en als bodembedekker.

Met zijn mooie witte bloemen die in de zomer bloeien, voegt het Karpatenklokje een vleugje elegantie toe aan elke buitenruimte. Het is een populaire keuze voor het creëren van een kleurrijke en levendige tuin.

Niet alleen is het Karpatenklokje een decoratieve plant, maar het heeft ook andere courante gebruiken. Zo wordt het vaak gebruikt voor het bedekken van kale plekken in de tuin, het vullen van bloembakken of als randbeplanting langs paden.

Daarnaast trekt het Karpatenklokje ook nuttige bestuivers zoals bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor een biodiversiteitstuin.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 25 cm
Plant familie Campanula | Klokje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Bladhoogte 5 cm

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Campanula Persicifolia 'Telham Beauty'
Prachtklokje
Campanula Poscharskyana 'Lisduggan'
Kruipklokje
Campanula Carpatica 'Blaue Clips'
Karpatenklokje
Campanula Glomerata 'Acaulis'
Kluwenklokje
Campanula 'Kent Belle'
Bergsteentijm
Campanula Glomerata 'Alba'
Kluwenklokje
Campanula Poscharskyana 'Stella'
Kruipklokje
Campanula Portenschlagiana
Klokje
Campanula Lactiflora 'Alba'
Klokjesbloem