Campanula carpatica 'Blaue Clips'

Karpatenklokje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
 • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
 • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
 • Bladhoogte van 5 cm
 • Hemelsblauwe bloemkleur
 • Bodembedekker

Ontdek de charme van de Campanula carpatica 'Blaue Clips', beter bekend als het Karpatenklokje. Deze sierlijke vaste plant is een prachtige toevoeging aan elke tuin of balkon en kenmerkt zich door een polvormende groeiwijze en hartvormige, grijsgroene bladeren met een fijn gezaagde rand.

Van juni tot augustus verwelkomt het Karpatenklokje de zomer met een overvloed aan hemelsblauwe, opstaande klokvormige bloemen, die een sprookjesachtige sfeer creëren in uw buitenruimte. Ideaal voor in de border of als charmant detail in rotstuinen waar deze soort volop toegevoegde waarde biedt.

Deze makkelijke tuinbewoner geeft de voorkeur aan een plekje in de halfschaduw of waar hij kan genieten van gefilterd zonlicht. Bovendien floreert het Karpatenklokje in een goed doorlaatbare, neutrale tot kalkrijke bodem, waarbij regelmatige watergift wordt gewaardeerd, zonder dat de plant natte voeten krijgt.

Haal de Campanula carpatica 'Blaue Clips' in huis of tuin voor een vleugje serene schoonheid en een ononderbroken periode van bloei in de zomermaanden. Met zijn onderhoudsvriendelijke karakter en betoverende uitstraling is er geen reden om dit bekoorlijke klokje niet een plek te geven in uw groene oase!

Verzorging en water

Het Karpatenklokje heeft regelmatig water nodig, zeker tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

Onderhoud

Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. In het voorjaar kan de plant gesnoeid worden om de vorm te behouden en de groei te stimuleren.

Standplaats

Het Karpatenklokje houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

Tip

Plant het Karpatenklokje in een hangmand of verhoogde border voor een prachtig effect in de tuin. De overhangende groeiwijze komt zo goed tot zijn recht.

Het Karpatenklokje, ook wel bekend als Campanula carpatica 'Blaue Clips', is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin. Deze vaste plant staat bekend om zijn mooie blauwe bloemen en is een mooie toevoeging aan elke tuin of border. De bloemen bloeien in de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan, waardoor het ook een mooie toevoeging is voor een natuurvriendelijke tuin.

Naast het decoratieve gebruik in de tuin, kan het Karpatenklokje ook gebruikt worden als bodembedekker. De plant groeit snel en vormt een dicht tapijt van groene bladeren, waardoor het onkruid onderdrukt en een mooie, verzorgde uitstraling geeft aan de tuin. Dit maakt het een handige plant voor het bedekken van kale plekken in de tuin en het zorgt voor een mooie, groene ondergrond voor andere planten.

Tenslotte kan het Karpatenklokje ook gebruikt worden in bloemstukken en boeketten. De mooie blauwe bloemen voegen een vleugje kleur toe aan elke bos bloemen en kunnen zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden. De lange houdbaarheid van de bloemen zorgt ervoor dat ze lang mooi blijven, waardoor ze perfect zijn voor het maken van decoratieve arrangementen.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 12
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Campanula | Klokje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Hemelsblauwe bloemkleur, Bladhoogte 5 cm

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Campanula 'Kent Belle'
Bergsteentijm
Campanula persicifolia 'Telham Beauty'
Prachtklokje
Campanula Lactiflora 'Loddon Anna'
Klokjesbloem
Campanula poscharskyana 'Lisduggan'
Kruipklokje
Campanula poscharskyana 'E.H. Frost'
Kruipklokje
Campanula persicifolia 'Alba'
Prachtklokje
Campanula cocleariifolia 'White'
Klokjesbloem
Campanula glomerata 'Alba'
Kluwenklokje
Campanula Latifolia 'Alba'
Breed klokje