Campanula poscharskyana 'Stella'

Kruipklokje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Donkerblauwe bloemen
  • Bladhoudend
  • Kruipende groeiwijze
  • Rijke bloei
  • Goed winterhard
  • Geschikt voor in hangmanden en borders

De Campanula poscharskyana 'Stella', beter bekend als het kruipklokje, is een charmante toevoeging aan iedere tuin of balkon dankzij haar bladverliezende karakter en haar vermogen om de grond te bedekken met een groen tapijt. Het bezit hartvormige bladeren die variëren van middengroen tot donkergroen en zijn gezaagd aan de randen. Deze grondbedekker blinkt uit van juni tot augustus, waarin hij zich tooit met overvloedige violetblauwe, stervormige bloemen die een pittoresk tafereel creëren.

De Campanula poscharskyana 'Stella' gedijt het beste wanneer zij geplaatst wordt op een plek waar de zon gedeeltelijk of volledig kan schijnen, maar ook in de halfschaduw zal zij het goed doen. De voorkeur gaat uit naar een goed gedraineerde bodem die normaal tot droog kan zijn. Dit kruipklokje is niet alleen winterhard, maar kan ook goed tegen zeewind en is tolerant voor luchtverontreiniging.

Een bijzondere eigenschap van deze plant is dat het niet alleen een visuele verrijking is, maar ook een ecologische. Het lokt vlinders, bijen en andere nuttige insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit van uw omgeving. Let op dat de plant in minder optimale omstandigheden vatbaar kan zijn voor meeldauw, roest en soms belaagd kan worden door slakken – maar met de juiste zorg en bescherming kan dit voorkomen worden.

Kortom, de Campanula poscharskyana 'Stella' is de ideale plant voor degenen die graag een groen tapijt met een blauwe bloemenzee willen toevoegen aan hun buitenruimte. Niet alleen draagt het bij aan de esthetische waarde van uw tuin of balkon, maar ondersteunt het ook het lokale ecosysteem. Een waardevolle, duurzame keuze voor elke groenliefhebber!

Verzorging/Water

Het is belangrijk om de Campanula poscharskyana 'Stella' regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. In het voorjaar kun je de plant terugsnoeien om een compacte vorm te behouden.

Standplaats

Plaats de Campanula poscharskyana 'Stella' op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt, maar ook halfschaduw verdraagt. De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van de Campanula poscharskyana 'Stella' is om in droge periodes regelmatig te controleren of de grond niet te droog is. Het kan nodig zijn om vaker water te geven om uitdroging te voorkomen.

Het Kruipklokje, ook bekend als Campanula poscharskyana 'Stella', is een populaire keuze voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn opvallende en decoratieve bloemen voegt het een vleugje kleur en schoonheid toe aan borders, rotstuinen en hangmanden.

Niet alleen is het Kruipklokje een aantrekkelijke toevoeging aan de tuin, maar het heeft ook enkele courante gebruiken. De bloemen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als snijbloemen in boeketten en bloemstukken, waardoor ze een vleugje vrolijkheid en frisheid toevoegen aan elke ruimte.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Campanula | Klokje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bladhoudend, Donkerblauwe bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Campanula Glomerata 'Acaulis'
Kluwenklokje
Campanula Garganica
Klokje
Campanula Poscharskyana
Kruipklokje
Campanula 'Elizabeth'
Campanula
Campanula Persicifolia 'Alba'
Prachtklokje
Campanula Lactiflora 'Loddon Anna'
Klokjesbloem
Campanula Pyramidalis 'Alba'
Pyramideklokje
Campanula Persicifolia 'Telham Beauty'
Prachtklokje
Campanula Latifolia Macrantha
Breed klokje