Campanula lactiflora 'Prichard's Variety'

Klokjesbloem

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,56 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,49 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,38 per stuk
  • Prachtige borderplant
  • Helderblauwe bloemen
  • Geschikt als snijbloem
  • Trekt vlinders aan
  • Groeit goed in de volle zon of halfschaduw
  • Makkelijk te onderhouden

De Campanula lactiflora 'Prichard's Variety', beter bekend als de Klokjesbloem, is een charmante aanwinst voor elke tuin of border. Deze bladverliezende vaste plant kent een mooie, polvormende groeiwijze en is voorzien van sierlijke elliptische, middengroene bladeren met een getand randje. Van juni tot augustus verrast deze soort elke tuinliefhebber met zijn prachtige licht roze tot lila roze klokvormige bloemen, die in opvallende trossen aan de stevige bloemstengels zitten.

Qua standplaats is de 'Prichard's Variety' niet veeleisend; de plant gedijt zowel in volle zon als halfschaduw. Voor een optimale groei gaat de voorkeur uit naar een goed doorlaatbare, normale tot droge grond. Deze robuuste variëteit is winterhard en kan goed tegen zeewind en luchtverontreiniging, wat hem ook geschikt maakt voor de stedelijke omgeving. Daarnaast trekt de Klokjesbloem een variëteit aan nuttige insecten aan, zoals vlinders, bijen en andere bestuivers, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin.

Houd er rekening mee dat de Campanula lactiflora 'Prichard's Variety', hoewel over het algemeen sterk, in slechte omstandigheden gevoelig kan zijn voor meeldauw en roest. Ook kan de plant een favoriete snack worden voor slakken, dus enige preventieve maatregelen kunnen soms nodig zijn.

Kortom, deze bijzondere Klokjesbloem is een opvallende en kleurrijke verschijning die niet alleen schoonheid en structuur aan uw tuin geeft, maar ook een must is voor het ecologische evenwicht. Niet alleen geniet u van de fraaie bloemenpracht, maar fermt u tegelijkertijd mee aan een gezonde habitat voor nuttige insecten. De Campanula lactiflora 'Prichard's Variety' zou om deze redenen niet mogen ontbreken in uw huis of tuin.

Verzorging en water

De Campanula lactiflora 'Prichard's Variety' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Knip na de bloei de uitgebloeide bloemstengels weg om de plant er netjes uit te laten zien en om de bloei te stimuleren. In het voorjaar kun je de plant terugsnoeien tot net boven de grond. Dit bevordert ook de groei van nieuwe bloemstelen.

Standplaats

Deze klokjesbloem doet het goed op een plekje in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed draineert, omdat de plant niet van natte voeten houdt. Plaats de Campanula lactiflora 'Prichard's Variety' in een border, rotstuin of in een grote pot voor op het terras of balkon.

Tip

Deze klokjesbloem trekt bijen en vlinders aan, waardoor hij niet alleen een mooie toevoeging is aan je tuin, maar ook bijdraagt aan de biodiversiteit. Laat de plant dus gerust een prominent plekje innemen in je tuin om van deze bezoekers te genieten!

De Campanula lactiflora 'Prichard's Variety', ook wel bekend als klokjesbloem, is een prachtige toevoeging aan elke tuin of plantenbak. Met zijn opvallende lila bloemen en donkergroene bladeren, is deze plant perfect voor decoratief gebruik in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Niet alleen is de klokjesbloem mooi om naar te kijken, maar het heeft ook een aantal nuttige toepassingen. Van oudsher wordt deze plant gebruikt in de volksgeneeskunde vanwege zijn vermeende ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Daarnaast trekt de klokjesbloem ook bestuivende insecten aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een biodiverse tuin.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 500 cm
Plant familie Campanula | Klokje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Snijbloem, Helderblauwe bloemen, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Campanula persicifolia 'Telham Beauty'
Prachtklokje
Campanula Lactiflora 'Alba'
Klokjesbloem
Campanula glomerata 'Acaulis'
Kluwenklokje
Campanula Lactiflora 'Pouffe'
Klokjesbloem
Campanula Latifolia 'Alba'
Breed klokje
Campanula glomerata 'Alba'
Kluwenklokje
Campanula Lactiflora 'Loddon Anna'
Klokjesbloem
Campanula poscharskyana 'Stella'
Kruipklokje
Campanula poscharskyana
Kruipklokje