Acer platanoides 'Crimson King'

Noorse esdoorn

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Hoge sierwaarde vanwege diep purperen bladeren
  • Snelle groei en opgaande vorm
  • Goed bestand tegen luchtvervuiling
  • Verdraagt stedelijke omstandigheden goed
  • Geschikt als laanboom of parkboom
  • Verlangt een goed doorlatende bodem
Ontdek de majestueuze schoonheid van de Acer platanoides 'Crimson King', een variëteit van de Noorse esdoorn die elke ruimte omtovert tot een vorstelijk tafereel met zijn diepe, bruinrode bladkleur. Deze middelgrote boom groeit met een uniek gevormde, halfopen kroon die de aandacht trekt in elke tuin. Het blad, glanzend en donker, contrasteert prachtig met de heldere, geelgroene bloemen die in het voorjaar verschijnen, elk sierlijk voorzien van een rode stempel.

Wanneer de herfst zijn intrede doet, transformeert de 'Crimson King' wederom en toont hij zijn speelse kant met bolvormige vruchten, die aan charmante vleugeltjes hangen en door kinderen liefdevol 'helikoptertjes' worden genoemd vanwege hun unieke manier van vallen. Naast zijn esthetische waarde is deze Noorse esdoorn ook een duurzame keuze, aangezien hij goed kan gedijen in een breed scala aan bodemtypes en weersomstandigheden.

Of u nu een statement wilt maken in uw tuin of simpelweg genieten van de wisselende seizoenen met een levend kunstwerk, de Acer platanoides 'Crimson King' is ongetwijfeld een waardevolle toevoeging. Niet alleen biedt hij jaarrond visueel genot, maar hij biedt ook schaduw in de zomermaanden en trekt lokale fauna aan. Laat deze koninklijke Noorse esdoorn de kroonjuweel worden waar uw tuin op heeft gewacht.

Verzorging en water

De Acer platanoides 'Crimson King' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en houd de plant vrij van onkruid.

Standplaats

Deze Noorse esdoorn gedijt het beste op een plek met veel zonlicht en in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd te natte plekken.

Tip

Geef de Acer platanoides 'Crimson King' af en toe een beetje meststof om de groei en bloei te stimuleren. Let op dat je de plant niet te veel mest geeft om verbranding te voorkomen.
De Acer platanoides 'Crimson King', ook wel bekend als de Noorse esdoorn, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn opvallende donkerrode bladeren en majestueuze groeivorm voegt deze boom een vleugje kleur en elegante uitstraling toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve eigenschappen heeft de Noorse esdoorn ook andere courante gebruiken. Zo staat de boom bekend om zijn schaduwrijke kwaliteiten, waardoor het een ideale keuze is voor het creëren van koelte en beschutting in warme zomermaanden. Daarnaast kan het hout van de esdoorn worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals meubels en houtbewerking.

Kortom, de Acer platanoides 'Crimson King' is een veelzijdige plant die zowel esthetische als functionele waarde toevoegt aan elke omgeving waarin hij wordt geplaatst.
Bloeimaand
Hoogte volgroeide plant 2000 cm
Plant familie Acer | Esdoorn
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Parkboom, Houdt niet van natte bodem, Laanboom

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acer Platanoides 'Faassen's Black'
Noorse esdoorn
Vanaf € 62,95
Acer saccharinum
25 x Zilveresdoorn - Blote Wortel
€ 79,95
Acer Palmatum 'Summer Gold'
Japanse esdoorn
Vanaf € 129,95
Acer Saccharinum 'Laciniatum Wieri'
Zilveresdoorn
Vanaf € 56,95
Acer Tataricum Ginnala
Esdoorn
Vanaf € 79,95
Acer Campestre
Veldesdoorn
Vanaf € 18,95
Acer Platanoides 'Globosum'
Noorse kogel esdoorn
Vanaf € 69,95
Acer Palmatum
Japanse esdoorn
Vanaf € 15,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Tuinafvalzak 252 L
€ 6,45
Groene Bindgaine - 100 m lang 3 mm dik
€ 6,95
Wortelremmer Hdpe H 60 Cm x L 100 Cm
€ 7,65
Boombinder-Boomband
Vanaf € 8,95
Knollenplanter Automatisch
€ 8,95
Handschoenen Thermo Foam
Vanaf € 8,95