Waldsteinia ternata

Goudaardbei

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 1,13 per stuk
  • Borderplant: geschikt voor randen in de tuin
  • Kruipend: groeit over de grond en vormt dichte tapijten
  • Bladhoudend: behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar
  • Vakbeplanting: ideaal voor het vullen van vakken in de tuin
  • Bodembedekker: bedekt de grond en onderdrukt onkruidgroei
  • Goudaardbei: mooie gouden bloemen en aardbei-achtige bladeren

De Waldsteinia ternata, beter bekend als de goudaardbei, is een charmante aanvulling op uw tuin. Deze wintergroene vaste plant kenmerkt zich door zijn kruipende, bodembedekkende groeiwijze, waardoor hij snel een groene deken vormt. De donkergroene bladeren zijn uitgesproken met hun drielobbige, getande vorm en bieden het hele jaar door visuele interesse.

In het bloeiseizoen, dat loopt van april tot juni, worden deze robuuste bladeren opgeluisterd door de komst van schotelvormige, goudgele bloemen die een vrolijke noot toevoegen aan de halfschaduwrijke of schaduwrijke hoeken van de tuin. De goudaardbei is niet veeleisend wat zijn standplaats betreft, maar heeft een voorkeur voor een goed doorlaatbare, humusrijke bodem waarin hij goed kan gedijen.

Deze plant is een echte overlever - zeer goed winterhard en redelijk droogtetolerant. Als kers op de taart verandert de Waldsteinia ternata in de herfst in een prachtige roodbruine kleur, waarmee hij een laatste seizoenstint aan het tuinpalet toevoegt.

Waarom zou u deze veelzijdige goudaardbei in uw tuin of huis halen? Naast de onderhoudsarme en sterke natuur, biedt de Waldsteinia ternata een ononderbroken seizoensinteresse en is het een uitstekende keuze voor moeilijke schaduwrijke plaatsen waar andere planten het moeilijk hebben om te gedijen. Plant de goudaardbei als een levendige, groene basis of als een fraaie bodembedekker die niet alleen mooi is maar ook onkruidgroei onderdrukt. Een win-win voor elke tuinliefhebber!

Verzorging en water

De Waldsteinia ternata, oftewel Goudaardbei, heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef in de zomermaanden wat vaker water en verminder de watergift in de winter.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder regelmatig oude bladeren om de plant er fris uit te laten zien. In het voorjaar kun je de plant eventueel licht bemesten.

Standplaats

De Waldsteinia ternata gedijt het beste op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd te natte omstandigheden.

Tip

Goudaardbei kan zich goed verspreiden, dus als je wilt dat de plant op één plek blijft, kun je een wortelbegrenzer in de grond plaatsen om de groei te beperken.

De Waldsteinia ternata, ook wel bekend als de Goudaardbei, is een uitstekende keuze voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Deze plant heeft aantrekkelijke donkergroene bladeren en bloeit in het voorjaar met heldergele bloemen, waardoor het een mooie toevoeging is aan bloembedden, borders en rotstuinen.

Naast decoratief gebruik heeft de Waldsteinia ternata ook andere courante toepassingen. De plant is bijvoorbeeld zeer geschikt als bodembedekker, omdat hij zich snel verspreidt en onkruid onderdrukt. Daarnaast kan de Goudaardbei geplant worden op hellingen of taluds om erosie te voorkomen, dankzij zijn dichte groeiwijze en sterke wortelstelsel.

Dankzij zijn wintergroene bladeren is de Waldsteinia ternata het hele jaar door aantrekkelijk en onderhoudsarm. Het is een veelzijdige plant die in verschillende tuinstijlen past en gemakkelijk te verzorgen is, waardoor het een populaire keuze is voor zowel ervaren tuiniers als beginnende tuinliefhebbers.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 12
Hoogte volgroeide plant 10 cm
Plant familie Waldsteinia | Goudaardbei
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Vakbeplanting, Bladhoudend, Kruipend, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Waldsteinia geoides
Waldsteinia geoides
Fragaria vesca 'Alexandria'
Bosaardbei
Fragaria 'Pink Panda'
Bosaardbei
Fragaria vesca
Bosaardbei
Fragaria chiloensis
Sieraardbei