Fragaria chiloensis

Sieraardbei

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Bladhoudend
  • Blinkend blad
  • Geurend
  • Bodembedekker
  • Sieraardbei
  • Fragaria chiloensis

De Fragaria chiloensis, beter bekend als de sieraardbei, is een charmante aanvulling op elke tuin of binnenruimte die een touch van natuurlijk groen verlangt. Deze wintergroene, bodembedekkende plant is een van de voorouders van de door ons zo geliefde aardbei en brengt een stukje erfgoed in uw omgeving. Als laagblijvende vaste plant onderscheidt hij zich met zijn korte, glanzende, dikke bladeren, die een rijke, donkergroene kleur hebben, getand zijn en aan de onderkant zacht behaard.

In de bloeiperiode van mei en juni toont Fragaria chiloensis zijn ware pracht met bekoorlijke witte bloempjes die een geel hart hebben. Na de bloei worden deze sierlijke bloemen opgevolgd door roze aardbeivruchten met wit vruchtvlees in de zomer. Hoewel de vruchten voornamelijk zullen dienen als traktatie voor de lokale vogelpopulatie, voegen ze een decoratief element toe aan de plant.

Deze sieraardbei is niet alleen mooi, maar ook onverwoestbaar en veelzijdig; hij gedijt goed op vrijwel elke goed doorlaatbare bodem en vereist niet veel aandacht. Kies voor een plek in de volle zon of halfschaduw om te genieten van zijn volle potentieel. Met een goede winterhardheid en droogteresistentie is deze plant ook een ideale keuze voor minder groene vingers. Bovendien zorgen de schitterende rode herfstkleuren voor een langdurige visuele interesse en de plant is uiterst resistent tegen ziektes en ongedierte, waardoor hij een zorgeloze toevoeging aan uw flora wordt.

Of u nu een mooie bodembedekker zoekt, uw tuin wilt verrijken met een stukje geschiedenis of de lokale fauna wilt ondersteunen, de Fragaria chiloensis is een excellente keuze. Zijn esthetische aantrekkelijkheid en lage onderhoud maken de sieraardbei tot een must-have voor elke tuinier die wil genieten van een probleemloze schoonheid in zijn tuin of huis.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en oude bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik ook een organische meststof in het voorjaar om de groei te bevorderen.

Standplaats

Zet de sieraardbei op een plaats waar het veel zonlicht krijgt, maar het kan ook wat schaduw verdragen. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge grond.

Tip

Plaats de sieraardbei in een hangende mand of in een verhoogde plantenbak om hem te beschermen tegen slakken en andere plagen.

De Fragaria chiloensis, ook wel bekend als de sieraardbei, is een prachtige plant die perfect is voor decoratief gebruik. Met zijn delicate witte bloemen en donkergroene bladeren, voegt deze plant een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan elke tuin of binnenshuis ruimte.

Naast decoratieve doeleinden, kan de sieraardbei ook gebruikt worden voor het kweken van eetbare vruchten. De smaakvolle aardbeien die deze plant produceert, zijn heerlijk en kunnen vers gegeten worden of gebruikt worden in diverse gerechten, desserts en zelfs dranken.

De sieraardbei is ook een goede keuze voor bodembedekkers, dankzij zijn kruipende groeiwijze. Dit maakt het ideaal voor het bedekken van kale plekken in de tuin en het toevoegen van een vleugje groen aan uw buitenruimte.

Kortom, de Fragaria chiloensis is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden. Of u nu op zoek bent naar een mooie toevoeging aan uw tuin, heerlijke aardbeien om te oogsten, of gewoon een gemakkelijke bodembedekker, deze plant past perfect bij uw behoeften.

Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 10 cm
Plant familie Fragaria | Bosaardbei
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Geurend, Blinkend blad, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Fragaria Vesca
Bosaardbei
Fragaria Vesca 'Alexandria'
Bosaardbei
Waldsteinia Ternata
Goudaardbei
Waldsteinia Geoides
Waldsteinia geoides
Fragaria Pink Panda
Bosaardbei