Sedum sieboldii 'Mediovariegata'

Vetkruid

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,37 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,30 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,20 per stuk
  • Vlinderplant
  • Groene bladeren met gele randen
  • Bladhoogte 10 cm
  • Rotstuin
  • Bodembedekker

Maak kennis met de charmante Sedum sieboldii 'Mediovariegata', een veelzijdige en opvallende aanwinst voor zowel de binnen- als buitensiercollectie. Deze sierlijke vetkruidsoort valt op door haar unieke blauwgroene, ronde bladeren die zijn omlijst met een sierlijke paarse rand, wat de plant een kunstzinnige uitstraling geeft. Als de seizoenen veranderen, kunt u genieten van een waar kleurspektakel, want de bladeren transformeren in een palet van rood, oranje, paars en roze tinten, wat een adembenemend herfsttafereel in uw tuin of huis creëert.

In de zomermaanden juni en juli geniet u van de bloei van fijne, roze, stervormige bloemen die niet alleen het oog verzadigen, maar ook nuttige insecten zoals vlinders en bijen naar de tuin lokken. Dit draagt bij aan de biodiversiteit en helpt bij de bestuiving van uw tuin. De Sedum sieboldii 'Mediovariegata' is bijzonder gemakzuchtig wanneer het aankomt op haar verzorging. Ze gedijt uitstekend op een zonovergoten plek in uw tuin of balkon en stelt weinig eisen aan de grondsoort, zolang deze maar goed gedraineerd is.

Deze winterharde succulent is bestand tegen droge periodes, waardoor ze uitermate geschikt is voor de Nederlandse zomers. Haar resistentie tegen zeewind en luchtvervuiling maakt haar ook een robuuste keuze voor stedelijke omgevingen. Bovendien plukt u de vruchten van een gezonde plant die zelden geplaagd wordt door ziektes of ongedierte.

Kortom, de Sedum sieboldii 'Mediovariegata' is de perfecte plant voor diegenen die op zoek zijn naar een onderhoudsarme, esthetisch aantrekkelijke én ecovriendelijke toevoeging aan hun leefomgeving. Met haar veelzijdige toepassingen, duurzame eigenschappen en het hele jaar door visuele interesse is deze plant een onmisbare groene vriend voor in huis of tuin.

Verzorging/Water

Sedum sieboldii 'Mediovariegata' heeft weinig water nodig. Geef de plant pas water wanneer de grond droog aanvoelt, dit zal ongeveer een keer per week zijn in de zomer en eens in de twee weken in de winter.

Onderhoud

Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om dode bladeren en bloemen regelmatig te verwijderen. Dit bevordert de groei en bloei van de plant.

Standplaats

Zet de Sedum sieboldii 'Mediovariegata' op een zonnige plek in de tuin of op het balkon. Deze plant houdt van veel zonlicht en zal hierdoor goed gedijen.

Tip

Sedum sieboldii 'Mediovariegata' is een prachtige plant om in een hangmand of bloempot te gebruiken. Door de overhangende groeiwijze komt de plant goed tot zijn recht in een verhoogde positie. Zo kan de plant mooi naar beneden groeien en zorgt het voor een groen cascade-effect.

Vetkruid, ook bekend als Sedum sieboldii 'Mediovariegata', is een prachtige en veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel kan worden gebruikt in verschillende omgevingen.

Op decoratief gebied kan vetkruid worden gebruikt als een prachtige toevoeging aan tuinen, borders, rotstuinen en containers. Met zijn verbluffende blauwgroene bladeren en delicate bloemen die in de zomer bloeien, voegt vetkruid een vleugje kleur en schoonheid toe aan elke buitenruimte.

Naast decoratief gebruik heeft vetkruid ook enkele courante toepassingen. Vanwege zijn vermogen om droge omstandigheden te verdragen, is vetkruid een ideale keuze voor xeriscaping of het tuinieren met weinig water. Bovendien kunnen de bladeren van de plant worden gegeten en gebruikt als smaakvolle toevoeging aan salades of andere gerechten.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 25 cm
Plant familie Sedum | Vetkruid
Standplaats Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Rotstuin, Bladhoogte 10 cm, Groene bladeren met gele randen, Vlinderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Sedum sieboldii
Vetkruid
Sedum 'Herbstfreude'
Vetkruid
Sedum spectabile 'Stardust'
Vetkruid
Sedum spathulifolium 'Purpureum'
Vetkruid
Sedum 'Matrona'
Vetkruid
Sedum acre 'Elegans'
Muurpeper
Sedum reflexum
Vetkruid
Sedum lydium
Vetkruid
Sedum spurium 'Fuldaglut'
Vetkruid
Sedum oreganum
Vetkruid