Sedum reflexum

Vetkruid

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
  • Vlinderplant
  • Bladhoudend
  • Groengrijs blad
  • Rotstuin
  • Bodembedekker
  • Zomerbloeier

Ontdek de robuuste charme van de Sedum reflexum, ook bekend als vetkruid, een sierlijke toevoeging aan uw tuin of binnenruimte. Deze veelzijdige vaste plant staat bekend om zijn wintergroene tot half wintergroene karakter en vormt een natuurlijk, bodembedekkend tapijt in uw buitenruimte. De unieke, vlezige en blauwgrijze, naaldachtige bladeren bieden een visueel aantrekkelijk contrast, en veranderen in de herfst zelfs naar een prachtige roodtint.

In de warme maanden van juni en juli trakteert de Sedum reflexum u op een vrolijke bloei van kleine, gele, stervormige bloemetjes die niet alleen het oog bekoren maar ook vlinders en bijen aantrekken, waardoor uw tuin een ecologisch paradijs wordt. Deze sedumsoort geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats en floreert in zeer goed gedraineerde bodem, van lichtzuur tot neutraal of zelfs kalkrijk, en stelt maar weinig eisen wat betreft water en verzorging. Dankzij zijn winterhardheid, droogteresistentie en zijn vermogen om zeewind en luchtvervuiling te weerstaan, is het een ideale keuze voor zowel kustgebieden als stedelijke omgevingen.

Of u nu op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke groene toets voor uw balkon, daktuin of als randbeplanting in uw border; de Sedum reflexum is een uitmuntende keuze die weinig eisen stelt en toch continu blijft verrassen. Plaats dit vetkruid in uw tuin of in huis voor een sterk, duurzaam en esthetisch aangenaam accent dat bijdraagt aan biodiversiteit en natuurlijke schoonheid.

Verzorging en water

Sedum reflexum, ook wel bekend als vetkruid, heeft weinig water nodig. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen de gietbeurten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus wees voorzichtig.

Onderhoud

Dit plantje heeft weinig onderhoud nodig. Snoei dode of beschadigde takjes af om de groei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig onkruid en dood blad om de plant gezond te houden.

Standplaats

Sedum reflexum gedijt het beste in de volle zon. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Het kan ook goed groeien in goed doorlatende grond, zoals zandgrond of rotsachtige bodem.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van Sedum reflexum is om niet te veel water te geven. Dit plantje houdt van droge omstandigheden, dus pas op dat je niet te enthousiast wordt met de gieter.
Het Vetkruid, ook wel bekend als Sedum reflexum, is een populaire plant voor zowel decoratief gebruik als andere courante toepassingen. Als decoratieve plant is het Vetkruid een uitstekende keuze vanwege zijn sappige bladeren en heldere gele bloemen. Deze plant gedijt goed in rotstuinen, als bodembedekker of in hangende manden en bloembakken. Het Vetkruid voegt een vleugje kleur toe aan elke tuin en is gemakkelijk te verzorgen. Naast decoratief gebruik heeft het Vetkruid ook andere courante toepassingen. Door zijn sappige bladeren is het een uitstekende keuze voor groendaken, waar het kan helpen bij het vasthouden van water en het verminderen van regenwaterafvoer. Bovendien is het Vetkruid een populaire keuze voor gebruik in medicinale kruiden, vanwege de vermeende geneeskrachtige eigenschappen. Kortom, het Vetkruid is een veelzijdige plant die zowel esthetische als praktische voordelen biedt, waardoor het een populaire keuze is voor tal van verschillende toepassingen.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 10 cm
Plant familie Sedum | Vetkruid
Standplaats Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bodembedekker, Rotstuin, Groengrijs blad, Bladhoudend, Vlinderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Sedum spectabile 'Stardust'
Vetkruid
Sedum spectabile 'Iceberg'
Vetkruid
Sedum kamtschaticum 'Variegatum'
Vetkruid
Sedum spectabile 'Brillant'
Vetkruid
Sedum oreganum
Vetkruid
Sedum reflexum 'Angelina'
Vetkruid
Sedum acre 'Elegans'
Muurpeper
Sedum spurium 'Variegatum'
Vetkruid