Ribes uva-crispa 'Hinnonmaki Rod'

Kruisbes

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Vruchtbare soort
  • Snoeien na de vruchtdracht
Ontdek de charme van de Ribes uva-crispa 'Hinnonmaki Rod', oftewel de smaakvolle kruisbes, die een sierlijke twist geeft aan elke tuin of balkon. Deze robuuste struik wordt gekenmerkt door zijn bossige, vertakte gestalte met doornige twijgen, een teken van zijn weerbaarheid. De hartvormige, middengroene bladeren zijn zacht behaard en tonen een delicate drielob tot vijflobbige structuur, wat een mooie aanblik geeft door de seizoenen heen.

Wanneer de lente aanbreekt, wordt de kruisbes een bron van leven met zijn subtiele groengele bloemen die in hangende trossen verschijnen. Deze vroege bloei, in april en mei, kondigt een rijke oogst aan van verleidelijk rode bessen die niet alleen heerlijk zijn, maar ook uw tuin opfleuren.

De Ribes uva-crispa 'Hinnonmaki Rod' stelt weinig eisen als het gaat om zijn positie. Zowel in volle zon als halfschaduw voelt deze plant zich thuis. Hij verkiest een goed doorlaatbare, licht vochtige bodem en blinkt uit in winterhardheid. Hoewel niet bijzonder droogtetolerant, is dit een klein nadeel dat gemakkelijk op te vangen is met regelmatige watergift tijdens drogere periodes.

De kruisbes is tevens een ecologische topper: hij trekt vlinders en bijen aan, waarmee hij bijdraagt tot een levendige en gezonde tuin. Let op voor enkele veelvoorkomende gasten zoals bladluizen en kevers, maar wees gerustgesteld door de relatieve weerstand van deze variëteit tegen Amerikaanse meeldauw.

Zoekt u een plant die niet alleen prachtig is, maar ook praktisch? De Ribes uva-crispa 'Hinnonmaki Rod' biedt u heerlijke bessen die rechtstreeks vanuit uw achtertuin of balkon verkrijgbaar zijn, perfect voor verse consumptie of voor in de jam. Met zijn aantrekkelijke verschijning, uitnodigende vruchten en de bijdrage aan biodiversiteit, is deze kruisbes een aanwinst die u simpelweg niet mag missen!

Ribes uva-crispa 'Hinnonmaki Rod'

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd echter dat de wortels in water blijven staan, dit kan wortelrot veroorzaken.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de vruchtvorming te stimuleren. Verwijder dode of zieke takken. Bemest de plant in het voorjaar met organische mest.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind.

Tip

Plaats een laag mulch rond de plant om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken.

De Ribes uva-crispa 'Hinnonmaki Rod', ook wel bekend als de kruisbes, is een veelzijdige plant die perfect is voor zowel decoratief gebruik als andere courante toepassingen. Met zijn sierlijke groeiwijze en felgekleurde vruchten is het een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschap. De plant kan gebruikt worden als aantrekkelijke haag of als solitaire struik in de tuin.

Naast het decoratieve aspect, worden de kruisbessen van deze plant ook vaak gebruikt in de keuken. Ze kunnen worden verwerkt tot heerlijke jams, desserts en gebak. De vruchten zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten, waardoor ze een uitstekende toevoeging zijn aan een gezond dieet.

Kortom, de Ribes uva-crispa 'Hinnonmaki Rod' is een veelzijdige plant die zowel esthetische als praktische voordelen biedt. Of het nu gaat om het toevoegen van schoonheid aan de tuin of het oogsten van heerlijke vruchten, deze kruisbes is een waardevolle aanwinst voor elke groene ruimte.
Bloemkleur Groen
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Ribes | Bes
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Snoeien na de vruchtdracht, Vruchtbare soort

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Ribes 'Jostaberry'
Jostabes
€ 10,95
Ribes Rubrum 'Jonkheer Van Tets'
Rode Bes
Vanaf € 10,95
Ribes Rubrum 'Witte Parel'
Witte aalbes
Vanaf € 10,95
Ribes Uva-Crispa 'Hinnonmaki Grun'
Kruisbes
Vanaf € 10,95