Ribes uva-crispa 'Hinnonmaki Grun'

Kruisbes

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Vruchtbare soort
  • Snoeien na de vruchtdracht
  • Heerlijke zoetzure smaak
  • Rijpe vruchten zijn groen van kleur
  • Bestand tegen ziektes
  • Geschikt voor moestuinen en tuinen
Ontdek de Ribes uva-crispa 'Hinnonmaki Grun', een charmante kruisbessoort die niet alleen een sierlijke toevoeging is aan elke tuin, maar ook heerlijke vruchten biedt. Deze kleine tot middelgrote bladverliezende struik zal met haar bossige en sterk vertakte vorm een natuurlijke blikvanger vormen. De gedornde twijgen onderstrepen haar robuuste natuur en de hartvormige, middengroene en zacht behaarde bladeren zorgen voor een zachte uitstraling.

In de bloeimaanden april en mei verschijnen er groengele bloemen in hangende trossen, die niet alleen mooi zijn maar ook een magneet vormen voor vlinders en bijen, en zorgen zo voor een levendige sfeer in uw tuin. De bloemen ontwikkelen zich later tot lichtgroene bessen, die zowel in de tuin als in de keuken voor een zomerse traktatie zorgen.

De Ribes uva-crispa 'Hinnonmaki Grun' prefereert een standplaats in volle zon of halfschaduw en doet het het beste in een goed doorlaatbare en licht vochtige grond. Ze is goed winterhard en kan nog steeds haar charme behouden tijdens koude dagen. Hoewel deze kruisbes soms te maken kan hebben met bladluizen en kevers, is ze opvallend resistent tegen Amerikaanse meeldauw, wat haar een betrouwbaardere optie maakt dan sommige andere soorten.

Als u op zoek bent naar een plant die zowel visueel aantrekkelijk als praktisch is, met de bonus van zelfgekweekte bessen, dan is de Ribes uva-crispa 'Hinnonmaki Grun' de perfecte aanwinst voor uw tuin. Trakteer uzelf op de frisse smaak van zelfgekweekte kruisbessen en geniet van de levendige biodiversiteit die ze met zich meebrengt. Haal vandaag nog deze prachtige en productieve kruisbes in huis of tuin!

Verzorging

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven. Geef in de zomer regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. In de wintermaanden kan het water geven verminderd worden.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en de productie van vruchten te bevorderen. Verwijder dode takken en dun de struik uit indien nodig. Gebruik meststof speciaal voor bessenstruiken om de groei te bevorderen.

Standplaats

Plaats de kruisbes op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft om ziektes te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

Tip

Plant de kruisbes bij voorkeur in een goed doorlatende grond en vermijd waterplassen rond de wortels. Dit zal de kans op wortelrot verminderen en de gezondheid van de plant bevorderen.

De Ribes uva-crispa 'Hinnonmaki Grun' is een prachtige en veelzijdige plant die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Op decoratief gebied is deze plant een mooie toevoeging aan tuinen en landschappen vanwege de elegante groeiwijze en de heerlijke groene kleur van de bladeren. De plant kan dienen als een aantrekkelijke borderplant of als een eye-catcher in een bloembed.

Daarnaast zijn de kruisbessen van de Ribes uva-crispa 'Hinnonmaki Grun' ook erg geliefd. Ze kunnen vers gegeten worden of verwerkt worden in verschillende recepten, zoals jams, taarten of compotes. De kruisbessen hebben een heerlijk zoetzure smaak en zitten boordevol vitamine C, waardoor ze perfect zijn voor gebruik in diverse culinaire toepassingen.

Kortom, de Ribes uva-crispa 'Hinnonmaki Grun' is een veelzijdige plant die zowel als decoratieve plant in de tuin, als ook voor de heerlijke kruisbessen die het voortbrengt, gebruikt kan worden.
Bloemkleur Groen
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Ribes | Bes
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Snoeien na de vruchtdracht, Vruchtbare soort

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Ribes Rubrum 'Jonkheer Van Tets'
Rode Bes
Vanaf € 10,95
Ribes Uva-Crispa 'Hinnonmaki Rod'
Kruisbes
Vanaf € 10,95
Ribes 'Jostaberry'
Jostabes
€ 10,95
Ribes Rubrum 'Witte Parel'
Witte aalbes
Vanaf € 10,95