Ribes rubrum 'Witte Parel'

Witte aalbes

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Witte aalbes Ribes rubrum 'Witte Parel'
  • Vruchtbare soort
  • Sappig vruchtvlees
  • Geurend
Ontdek de Ribes rubrum 'Witte Parel', een charmante witte aalbes die met zijn middelgrote, bladverliezende voorkomen en bossige, opgaande groeiwijze een perfecte aanvulling is voor zowel de sier- als de moestuin. Gehuld in middelgroene, gelobde bladeren, komt deze struik in het voorjaar tot leven wanneer hij vanaf midden april tot mei bloeit met lichtgroene bloemen, sierlijk gerangschikt in trossen. Als zelfbestuivende cultivar maakt de 'Witte Parel' de aanplant van een tweede struik overbodig.

Maar het zijn vooral de geelwitte bessen die in het vroege zomerseizoen in korte trossen aan de plant verschijnen, die deze cultivar tot een ware schat maken voor elke tuinliefhebber. Niet alleen zijn de bessen eetbaar en rijk aan vitamines, maar ze zijn ook een lust voor het oog tegen de achtergrond van het weelderige groene blad.

De Ribes rubrum 'Witte Parel' gedijt het beste in een licht vochthoudende, neutrale en goed doorlaatbare bodem en onder een beschut, zonnig plekje in je tuin. Met een stevige winterhardheid zal deze struik zonder veel moeite de koude maanden doorstaan. De plant is een magneet voor bijen en vlinders, wat bijdraagt aan een gezond ecosysteem in uw buitenruimte.

Hoewel de 'Witte Parel' over het algemeen weinig vatbaar is voor schimmel- en bladziekten, dient men soms alert te zijn op ongedierte zoals bladluizen, schildluizen en bladwespen.

Het hebben van een Ribes rubrum 'Witte Parel' in je tuin of buitenruimte biedt niet alleen de vreugde van het telen van je eigen bessen, maar geeft ook een esthetische boost aan je buitenruimte, met het extra voordeel van het aantrekken van nuttige bestuivers. Of je nu houdt van zelfgekweekt fruit of van een tuin vol leven, deze witte aalbes is een waardevolle en veelzijdige aanwinst.

Verzorging en water

De Ribes rubrum 'Witte Parel' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

Onderhoud

Snoei de plant in het late najaar of vroege voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder regelmatig dode of zieke takken en zorg voor voldoende meststof voor een gezonde groei.

Standplaats

De Ribes rubrum 'Witte Parel' gedijt het beste in zonnige tot halfschaduwrijke gebieden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en plant deze in vruchtbare, goed doorlatende grond.

Tip

Om de opbrengst van de Witte aalbes te verhogen, is het raadzaam om de plant te mulchen met compost of organische meststoffen in het voorjaar. Dit zal de bodem vruchtbaarder maken en de groei van de plant bevorderen.
De Ribes rubrum 'Witte Parel', ook bekend als de witte aalbes, is een veelzijdige en aantrekkelijke plant die goed gedijt in de tuin. Deze plant wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden, vanwege de opvallende witte bessen en het prachtige groene blad. De witte aalbes is een aanwinst voor elke tuin en zorgt voor een vleugje elegantie en schoonheid.

Naast decoratieve doeleinden heeft de witte aalbes ook andere courante gebruiken. De bessen kunnen worden geoogst en worden gebruikt in verschillende gerechten, zoals jams, compotes en desserts. Ze zijn ook rijk aan vitamine C en kunnen worden gebruikt voor het maken van heerlijke en voedzame sappen. De plant trekt ook vogels aan, wat het een waardevolle toevoeging maakt aan een tuin met wilde dieren. Kortom, de witte aalbes is een plant die zowel esthetische als praktische voordelen biedt en een waardevolle aanwinst is voor elke tuin.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
mei
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 200 cm
Plant familie Ribes | Bes
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Geurend, Sappig vruchtvlees, Vruchtbare soort

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Ribes 'Jostaberry'
Jostabes
€ 10,95
Ribes Uva-Crispa 'Hinnonmaki Grun'
Kruisbes
Vanaf € 10,95
Ribes Rubrum 'Jonkheer Van Tets'
Rode Bes
Vanaf € 10,95
Ribes Uva-Crispa 'Hinnonmaki Rod'
Kruisbes
Vanaf € 10,95