Panicum Virgatum 'Rehbraun'

Parelgierst

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

- Langbloeiende siergras - Rijke herfstkleuren - Geschikt voor droge en natte grond - Aantrekkelijk voor vogels - Winterhard - Zeer decoratief

De Panicum virgatum 'Rehbraun', ook wel bekend als parelgierst of vingergras, is een charismatische verschijning in elke tuin. Deze middelgrote, bladverliezende grassoort vormt een elegante opgaande, polvormende structuur. De lineaire, middengroene bladeren transformeren naar een schitterende roodbruine tint in de herfst, wat zorgt voor een prachtig seizoensgericht spektakel.

In de bloeiperiode, die loopt van augustus tot oktober, tooit de Panicum virgatum 'Rehbraun' zich met luchtige roodbruine bloempluimen. Deze pluimen ondergaan een metamorfose waarbij hun kleur, eens het zaad rijpt, verandert in een zachte roomwitte tot grijswitte nuance. Het lijkt wel alsof de plant verschillende outfits draagt doorheen de seizoenen, waarmee hij elk moment een nieuwe dimensie aan uw tuin verleent.

Wat de verzorging betreft, is deze plant een ongecompliceerde tuinvriend. Vingergras geeft de voorkeur aan een zonnige plek en groeit het beste in een licht vochtige, goed doorlaatbare grond die niet te rijk is. De plant is uitzonderlijk winterhard en kan goed tegen droogte. Bovendien staat deze sterke soort stoïcijns in de wind, zelfs zeewind, en heeft hij weinig te duchten van luchtvervuiling, ongedierte of ziektes.

Panicum virgatum 'Rehbraun' is veelzijdig in gebruik; het is een prachtige aanvulling in borders, past perfect in een prairietuin, komt tot zijn recht in een bloemenweide en is zonder meer imponerend in groepsbeplanting. Met deze plant haalt u niet alleen een stukje onverstoorbare natuur in huis, maar ook een levende decoratie die uw buitenruimte het hele jaar door een esthetische meerwaarde biedt.

Geef uw tuin of buitenruimte die unieke twist met Panicum virgatum 'Rehbraun'. Het is niet alleen een lust voor het oog door zijn veranderende kleurenpalet, maar ook een blijk van uw goede smaak in tuinieren. Met zijn ongeëvenaarde aanpassingsvermogen en minimale onderhoud is dit vingergras de ideale keuze voor zowel de ervaren tuinier als de beginnende groenliefhebber.

Verzorging en water

De Panicum Virgatum 'Rehbraun' heeft matig tot regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef in droge periodes extra water, maar let op dat de plant niet te nat staat.

Onderhoud

Deze plant vereist weinig onderhoud. Verwijder dode of afgestorven stengels en bladeren om de plant er netjes en gezond uit te laten zien. In het voorjaar kan de Panicum Virgatum 'Rehbraun' worden teruggesnoeid om een compacte vorm te behouden.

Standplaats

De Panicum Virgatum 'Rehbraun' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

Tip

Een handige tip is om de plant in het voorjaar te bemesten met organische meststoffen, zoals compost, om de groei en bloei te stimuleren. Dit zal de Panicum Virgatum 'Rehbraun' helpen om gezond en sterk te blijven.

De Panicum Virgatum 'Rehbraun' of Parelgierst is een prachtige siergrasplant die vaak wordt gebruikt in tuinen en landschappen vanwege zijn decoratieve waarde.

Deze plant is ideaal voor het toevoegen van hoogte en textuur aan tuinen, en kan gebruikt worden als achtergrondplant of als accent in borders. Het sierlijke, rechtopstaande blad en de luchtige bloempluimen zorgen voor een elegante uitstraling in elke tuin.

Naast decoratief gebruik kan de Panicum Virgatum 'Rehbraun' ook functioneel zijn. Van oudsher werd parelgierst gebruikt als voedselgewas en het kan nog steeds worden gebruikt als graangewas voor voeder of zelfs voor menselijke consumptie.

Vanwege zijn lange en stevige stengels wordt parelgierst ook gebruikt in knutsel- en decoratieprojecten. De droge bloempluimen kunnen worden gebruikt in bloemstukken, gedroogde arrangementen of zelfs als natuurlijke vogelvoeder in de winter.

Bloeimaand
Bladkleur Bruin
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Panicum | Gierst
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Snoeien tot op 10 cm in maart, Smalle bladeren, Laat uitlopend, Decoratief, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Panicum Virgatum 'Prairie Sky'
Parelgierst
Panicum Virgatum 'Strictum'
Parelgierst
Panicum Virgatum 'Rotstrahlbusch'
Parelgierst
Panicum Virgatum 'Squaw'
Parelgierst
Vanaf € 3,25
Panicum Virgatum 'Warrior'
Parelgierst
Panicum Northwind
Vingergras
Panicum Virgatum 'Heavy Metal'
Gierst
Vanaf € 3,25