Panicum virgatum 'Warrior'

Parelgierst

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,09 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,02 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,93 per stuk
  • Herfstverkleuring
  • Decoratief
  • Laat uitlopend
  • Smalle bladeren
  • Snoeien tot op 10 cm in maart

Maak kennis met de Panicum virgatum 'Warrior', een charmante verschijning binnen de siergrassen, ook wel bekend als parelgierst. Deze middelgrote, bladverliezende grassoort kenmerkt zich door haar statige opgaande groei en polvormende structuur. De aantrekkelijke lineaire bladeren zijn in de zomermaanden fris middengroen en transformeren naarmate de herfst vordert naar een verbluffende goudgele tint.

Van juni tot en met oktober presenteert de Panicum virgatum 'Warrior' haar bloeiende pracht met luchtige roodbruine tot paarsroze bloempluimen. Opmerkelijk is de verkleuring naar beige geel wanneer de zaden rijpen, wat een aanhoudend visueel spektakel biedt gedurende de verschillende seizoenen. Deze plant is uitermate geschikt voor zonnige plekken waar de grond licht vochtig is maar wel goed doorlaatbaar, en laat zich daarbij ook nog eens kenmerken door uitstekende winterhardheid.

Het in je tuin of huis halen van de Panicum virgatum 'Warrior' betekent kiezen voor een onderhoudsvriendelijke en langbloeiende sfeermaker. Met zijn seizoensgebonden kleurenspel en elegante pluimen geeft deze plant een natuurlijke en rustgevende dynamiek aan elke omgeving. Bovendien zijn deze grassen perfect om te combineren met andere vaste planten, waardoor ze uitstekend passen in diverse tuinstijlen. Niet voor niets is de parelgierst een geliefde keuze onder tuinliefhebbers en landschapsarchitecten. Zijn duurzame karakter en het feit dat het een uitstekende leefomgeving biedt voor wilde dieren, geven de doorslag: de Panicum virgatum 'Warrior' hoort thuis in elke tuin of plantencollectie die diversiteit en natuurlijke schoonheid waardeert.

Verzorging/water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een laag water staat. Geef de Panicum virgatum 'Warrior' regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond en goed onderhouden te houden. Snoei de plant in het voorjaar voor het beste resultaat.

Standplaats

De Panicum virgatum 'Warrior' gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en een goede luchtcirculatie heeft.

Tip

Bescherm de Panicum virgatum 'Warrior' tegen strenge vorst door een laagje mulch over de wortels aan te brengen in de herfst. Dit zal helpen om de plant te beschermen tijdens koude wintermaanden.

Panicum virgatum 'Warrior', ook wel bekend als parelgierst, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin.

De mooie pluimen van parelgierst zorgen voor een natuurlijke en elegante uitstraling in borders en bloemstukken. De plant is ook geschikt voor droogboeketten en gedroogde arrangementen, waardoor het een populaire keuze is voor bloemschikkers.

Naast decoratief gebruik heeft parelgierst ook courante toepassingen. De zaden van de plant zijn eetbaar en worden vaak gebruikt in vogelvoeder. Het grasachtige blad van de plant kan worden gebruikt als voedselbron voor grazende dieren, waardoor het een nuttige aanvulling is op weidegrond.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Panicum | Gierst
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Snoeien tot op 10 cm in maart, Smalle bladeren, Laat uitlopend, Decoratief, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Panicum Virgatum 'Rehbraun'
Parelgierst
Vanaf € 3,25
Panicum Virgatum 'Rotstrahlbusch'
Parelgierst
Panicum Northwind
Vingergras
Panicum Virgatum 'Heavy Metal'
Gierst
Vanaf € 3,25
Panicum Virgatum 'Prairie Sky'
Parelgierst
Panicum Virgatum 'Strictum'
Parelgierst
Panicum Virgatum 'Squaw'
Parelgierst
Vanaf € 3,25