Panicum virgatum 'Heliger Hain'

Gierst

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,32 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,23 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,10 per stuk
  • Herfstverkleuring
  • Laat uitlopend
  • Smalle bladeren
  • Tweekleurige soort

De Panicum virgatum 'Heiliger Hain', beter bekend als de Gierst of vingergras, is een prachtig siergras dat een unieke charme toevoegt aan elke tuin of huiskamer. Met zijn fris blauw-rode loof springt hij meteen in het oog en zorgt hij gedurende het hele groeiseizoen voor kleur in de omgeving.

In de late zomermaanden, rond augustus, komt dit siergras volop tot bloei met aantrekkelijke bruine-crème bloempluimen, die een subtiel contrast vormen met het blad. Niet alleen is de bloei een lust voor het oog, ook de herfstverkleuring van de bladeren naar rood en bruin is een spectaculair gezicht. Daarmee geeft de Panicum virgatum 'Heiliger Hain' een doorlopende show van veranderende kleuren door de seizoenen heen.

Dit gierstgras stelt weinig eisen aan de bodem, zolang het maar een zonnige plek krijgt. Dat betekent dat vrijwel elke tuingrond geschikt is om deze soort te laten floreren. Tijdens de koude maanden zal het blad afsterven, wat kenmerkend is voor vaste planten. In het voorjaar rond maart wordt aangeraden het siergras terug te snoeien tot ongeveer 10 cm hoogte, wat een gezonde hergroei stimuleert en ervoor zorgt dat de plant elk jaar weer opnieuw zijn volle pracht toont.

De Panicum virgatum 'Heiliger Hain' is niet alleen een esthetische aanwinst voor uw tuin of interieur, maar is ook gemakkelijk in onderhoud en past zich goed aan diverse omstandigheden aan. Met zijn opvallende verschijning en jaarronde kleurvariaties is er altijd wel een seizoen waarin dit siergras de show steelt. Of u nu een beginnende tuinier bent of een ervaren groenliefhebber, de Panicum virgatum 'Heiliger Hain' is een plant die overal en voor iedereen een meerwaarde biedt. Plaats deze plant in huis of tuin voor een natuurlijk en kleurrijk accent dat weinig zorg vraagt maar wel veel schoonheid biedt.

Verzorging

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Knip dode stengels tot aan de basis af in het voorjaar voor nieuwe groei. Verwijder ook eventuele zaailingen rond de plant om de groei te bevorderen.

Standplaats

Zet de Panicum virgatum 'Heliger Hain' op een plek waar hij minstens 6 uur zonlicht per dag krijgt. Hij gedijt ook goed in halfschaduwrijke gebieden.

Tip

Gebruik een mulchlaag rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen.

Panicum virgatum 'Heliger Hain', ook bekend als gierst, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en arrangementen.

Deze plant voegt een mooie textuur en een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan bloemstukken en boeketten. De lichte pluimen en de subtiele kleur maken het een populaire keuze voor floristen en bloemisten.

Naast decoratief gebruik, wordt gierst ook vaak geteeld voor zijn zaden, die gebruikt kunnen worden in vogelvoeder. Het is een favoriete keuze onder vogelliefhebbers, die genieten van het zien van wilde vogels die zich voeden met de zaden van de plant.

Daarnaast wordt gierst ook gebruikt voor bodemerosiebeheersing, als voedselgewas voor vee, en zelfs als ingrediënt in bepaalde traditionele gerechten en brouwsels.

Bloeimaand
Bladkleur Bruin
Aantal per m2 7 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Panicum | Gierst
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Tweekleurige soort, Smalle bladeren, Laat uitlopend, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Panicum Virgatum 'Prairie Sky'
Parelgierst
Panicum Northwind
Vingergras
Panicum Virgatum 'Squaw'
Parelgierst
Vanaf € 3,25
Panicum Virgatum 'Rotstrahlbusch'
Parelgierst
Panicum Virgatum 'Strictum'
Parelgierst
Panicum Virgatum 'Heavy Metal'
Gierst
Vanaf € 3,25
Panicum Virgatum 'Warrior'
Parelgierst
Panicum Virgatum 'Rehbraun'
Parelgierst
Vanaf € 3,25