Levisticum officinale

Lavas

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Medicinale plant met ontstekingsremmende eigenschappen
  • Gebruikt als smaakmaker in soepen en stoofschotels
  • Robuuste borderplant met lichtgroen blad
  • Hoogte van de plant kan oplopen tot 1,5 meter
  • Snijbloem met decoratieve bloemschermen
  • Trekt vlinders en bijen aan in de tuin

De Levisticum officinale, beter bekend als lavas, maggiplant of bastaardselder, is een aromatische vaste plant die een robuuste, zuilvormige structuur aan uw tuin of kruidencollectie toevoegt. Als liefhebber van de zon tot halfschaduw, kan deze veelzijdige plant goed gedijen in een goed doorlaatbare, licht vochtige en vruchtbare bodem. Het diepgroene, ingesneden bladwerk verspreidt bij aanraking een aangenaam kruidige geur en is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de neus.

Van de late lente tot begin augustus ontvouwt lavas haar discretie met groengele bloemschermen, die niet alleen een sierlijke toets geven, maar ook bruin geribde zaden voortbrengen. Als winterharde plant kan ze, eenmaal gevestigd, ook perioden van droogte goed weerstaan. Lavas heeft een aantrekkelijke werking op bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin en deze helpt floreren.

Naast zijn esthetische en ecologische waarde, staat lavas bekend om zijn culinaire veelzijdigheid. Alle delen van de plant kunnen worden gebruikt in de keuken, van soepen en sauzen tot kruidenmengsels, waarbij ze een rijke umami-smaak toevoegen aan uw gerechten. Bovendien wordt aan de plant medicinale eigenschappen toegeschreven, zoals het bevorderen van de spijsvertering, het hebben van een diuretische werking en het vermogen om ongewenste geurtjes te neutraliseren.

Kortom, de Levisticum officinale is meer dan alleen een mooie aanvulling op uw tuin; het is een veelzijdige plant die zowel in de keuken als voor medicinale doeleinden van grote waarde kan zijn. Met zijn robuuste groei, geurige bladeren, aantrekkingskracht op nuttige insecten en talloze toepassingen, is lavas een plant die zowel praktisch nut als natuurlijke charme in uw leefomgeving brengt.

Verzorging en water

Lavas heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Knip ook af en toe de stelen terug om de groei te stimuleren.

Standplaats

Plaats de lavas op een zonnige plek in de tuin of op het balkon. De plant kan ook in halfschaduw gedijen, maar zal minder aroma produceren.

Tip

Lavas is een geweldige toevoeging aan soepen en stoofschotels. Pluk wat bladeren en voeg ze toe aan je favoriete gerechten voor een heerlijke smaak.

Lavas, ook bekend als Levisticum officinale, is een plant die vaak wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve waarde in tuinen en borders. De grote, donkergroene bladeren en hoge groeisnelheid maken het een aantrekkelijke toevoeging aan elke buitenruimte.

Naast decoratief gebruik, heeft lavas ook enkele courante toepassingen. De bladeren en zaden van de plant worden vaak gebruikt om smaak toe te voegen aan soepen, stoofschotels en andere gerechten. Het heeft een sterke, pittige smaak die lijkt op selderij, waardoor het een populaire keuze is in de keuken.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Levisticum | Lavas
Standplaats Zon
Eigenschappen Snijbloem, Lichtgroen blad, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Allium ursinum
Daslook
€ 2,95
Foeniculum vulgare
Venkel
€ 2,55
Rheum rhabarbarum
Rabarber
€ 2,75
Lavandula angustifolia
Lavendel
€ 2,25
Helichrysum italicum
Kerrieplant
Thymus vulgaris 'Compactus'
Tijm
€ 2,75
Mentha piperita 'Nigra'
Zwarte pepermunt
€ 2,55
Laurus Nobilis
Laurier
Vanaf € 4,55
Mentha spicata 'Crispa'
Kruizemunt
€ 2,55
Rumex acetosa
Zuring
€ 2,75