Hibiscus syriacus 'Pink Giant' ('Flogi')

Tuinhibiscus

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 14,36 per stuk
  • Bloeit op nieuw hout
  • Frisgroen blad
  • Late zomerbloeier, veel bloemen
  • Verkiest een warme standplaats

Ontdek de Hibiscus syriacus 'Pink Giant' ('Flogi'), een oogstrelende variëteit van de geliefde tuinhibiscus die zich onderscheidt door zijn royale bloemdomein en sierlijke bladwerk. Deze middelgrote, bladverliezende struik versiert met zijn bossige, opgaande habitus moeiteloos elke tuinhoek. De grof getande, drielobbige bladeren transformeren doorheen het seizoen van een fris middengroen naar een diep donkergroen, wat voor een dynamisch kleurenspel zorgt in uw tuin.

Het ware spektakel vindt plaats midden in de zomer, wanneer de 'Pink Giant' zijn naam alle eer aandoet. De plant trakteert liefhebbers op grote, diep roze bloemen met een intrigerend maroonrood centrum. Deze charismatische verschijning blijft niet onopgemerkt en kan het decor van uw tuin blijven sieren tot eind oktober. De hibiscus is uiterst flexibel betreft zijn standplaats; of het nu licht gefilterd zonlicht is, de volle zon of halfschaduw, de 'Pink Giant' zal u niet teleurstellen.

Deze veelzijdige plant is ogenschijnlijk onverschillig over de grondsoort waarin hij staat. Bovendien staat hij stevig in zijn schoenen tegenover luchtverontreiniging en zeewind, waardoor hij ook uitermate geschikt is voor stedelijke of kusttuinen. Daarbij komt dat de Hibiscus syriacus een robuuste gesteldheid heeft wat betreft ziekten en ongedierte, en dat hij een goede winterhardheid kent. Of u hem nu als een opvallende solitair wilt laten stralen of hem wilt integreren in een gemengde border, deze plant weet zijn plek te vinden.

Met de Hibiscus syriacus 'Pink Giant' haalt u een onderhoudsarme, langbloeiende en betrouwbare schoonheid in huis of tuin. De langdurige bloeiperiode, weerbestendigheid en de geringe eisen die de plant stelt aan zijn verzorging maken hem tot een waardevolle toevoeging voor iedere groenliefhebber. Gun uzelf het genot van deze bloeiende reus – omdat uw tuin wel wat 'Pink Giant'-magie kan gebruiken.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen, voordat je opnieuw water geeft.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of zieke bladeren en bloemen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar wat mest om de bloei te bevorderen.

Standplaats

Zet de Hibiscus syriacus 'Pink Giant' op een plek in de volle zon of halfschaduw. De plant houdt van een beschutte standplaats uit de wind. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant zodat deze kan uitgroeien tot een prachtige struik.

Tip

Als de plant binnen wordt gehouden, zorg er dan voor dat deze voldoende licht krijgt en regelmatig wordt besproeid om de luchtvochtigheid te verhogen.

Hibiscus syriacus 'Pink Giant' ('Flogi') is een prachtige tuinhibiscus die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zijn opvallende roze bloemen is het een echte blikvanger in de tuin.

Niet alleen is deze plant decoratief, maar hij heeft ook andere courante gebruiken. De bloemen van de hibiscus worden soms gebruikt in theemengsels vanwege hun lichtzure smaak en het feit dat ze rijk zijn aan vitamine C.

Daarnaast worden de bloemblaadjes soms gebruikt in cosmetica vanwege hun verzachtende en kalmerende eigenschappen. Het is dus niet alleen een mooie toevoeging aan de tuin, maar heeft ook andere praktische toepassingen.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 300 cm
Plant familie Hibiscus | Tuinhibiscus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Verkiest een warme standplaats, Late zomerbloeier, veel bloemen, Frisgroen blad, Bloeit op nieuw hout

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

  • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

  • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
  • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

  • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
  • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Hibiscus 'Purple Ruffles'
Altheastruik
Hibiscus syriacus 'Ardens'
Tuinhibiscus
Hibiscus syriacus 'White Chiffon'
Tuinhibiscus
Hibiscus syriacus 'Speciosus'
Tuinhibiscus
Hibiscus Syriacus 'Red Heart'
Tuinhibiscus
Vanaf € 15,95
Hibiscus Syriacus 'Woodbridge'
Tuinhibiscus
Vanaf € 15,95
Hibiscus syriacus 'Duc De Brabant'
Tuinhibiscus
Hibiscus Syriacus 'Hamabo'
Tuinhibiscus
Vanaf € 15,95
Hibiscus syriacus Lavender Chiffon
Tuinhibiscus