Hibiscus syriacus 'Ardens'

Tuinhibiscus

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 14,36 per stuk
  • Bloeit op nieuw hout
  • Frisgroen blad
  • Late zomerbloeier, veel bloemen
  • Verkiest een warme standplaats
  • Gevulde bloemen
  • Perfect voor in de tuin (Tuinhibiscus)

Ontdek de charmante uitstraling van de Hibiscus syriacus 'Ardens', beter bekend als de tuinhibiscus. Deze middelgrote bladverliezende struik zorgt met haar frisgroene, glanzende bladeren voor een levendige aanblik in uw tuin. De getande, drielobbige bladeren vormen een prachtige achtergrond voor de schitterende lilakleurige bloemen, die bijna trompetvormig gevuld zijn. Deze bloemenpracht, die begint in het midden van de zomer en doorbloeit tot eind oktober, zorgt voor een langdurige beleving van kleur en vorm.

Ideaal voor een veelzijdige tuin, staat de tuinhibiscus erom bekend zeer flexibel te zijn bij het kiezen van zijn plek. Hij gedijt zowel in lichtjes gefilterd zonlicht als in volle zon en halfschaduw, waardoor u gemakkelijk een geschikte plaats voor hem kunt vinden. Ook wat betreft de grondsoort heeft deze sierlijke struik weinig eisen, en is hij verrassend weerbaar tegen zowel luchtverontreiniging als zeewind. Met zijn weerstand tegen ziektes en ongedierte en uitstekende winterhardheid is de Hibiscus syriacus 'Ardens' een onderhoudsarme aanwinst voor iedere tuin.

Of u nu een solitaire blikvanger wilt of een verrijking voor uw mixed border, deze tuinhibiscus weet te imponeren met zijn sierlijke bloesem en sterke, opgaande habitus. Plant de Hibiscus syriacus 'Ardens' in uw tuin of op uw terras om van de zomer tot diep in de herfst te genieten van een exotisch vleugje en een toevluchtsoord voor vlinders en bijen. Een perfecte keuze voor wie op zoek is naar duurzame schoonheid en een tuin vol leven.

Verzorging en water

De Hibiscus syriacus 'Ardens' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water staan.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om een mooie vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen om nieuwe bloemknoppen te stimuleren.

Standplaats

Deze tuinhibiscus gedijt het best in zon of halfschaduw. Zorg voor een beschutte plaats en bescherm de plant tegen harde wind.

Tip

Gebruik een organische meststof in het voorjaar voor een extra bloei-boost!

Hibiscus syriacus 'Ardens' is een prachtige sierplant die veelvuldig wordt gebruikt in tuinen vanwege zijn opvallende bloemen en aantrekkelijke bladeren. De plant voegt kleur en schoonheid toe aan elke tuin en is een populaire keuze voor het decoratief gebruik in landschapsarchitectuur.

Naast het decoratieve gebruik heeft deze plant ook andere courante toepassingen. De bloemen worden bijvoorbeeld gebruikt in de geneeskunde vanwege hun veronderstelde geneeskrachtige eigenschappen. Daarnaast worden de bladeren en bloemen soms ook gebruikt in de keuken, bijvoorbeeld in thee of salades.

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Hibiscus Syriacus 'Duc De Brabant'
Tuinhibiscus
Hibiscus Syriacus 'Hamabo'
Tuinhibiscus
Vanaf € 15,95
Hibiscus Syriacus 'Woodbridge'
Tuinhibiscus
Vanaf € 15,95
Hibiscus Syriacus 'Oiseau Bleu'
Tuinhibiscus
Vanaf € 15,95
Hibiscus Syriacus Lavender Chiffon
Tuinhibiscus
Hibiscus Syriacus White Chiffon
Tuinhibiscus
Hibiscus Syriacus 'Speciosus'
Tuinhibiscus
Hibiscus 'Purple Ruffles'
Altheastruik
Hibiscus Syriacus 'Red Heart'
Tuinhibiscus
Vanaf € 15,95