Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu'

Tuinhibiscus

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Bloeit op nieuw hout
  • Frisgroen blad
  • Late zomerbloeier, veel bloemen
  • Verkiest een warme standplaats
  • Enkele bloem
Breng een vleugje exotisme in uw tuin met de Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu', ook bekend als de tuinhibiscus. Deze charmante, middelgrote, bladverliezende struik is een ware blikvanger dankzij zijn decoratieve, donkergroene handvormige bladeren met een grof getande rand. Met een bossige, opgaande groeiwijze ontpopt hij zich midden in de zomer tot een ware kleurenexplosie. De Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' pronkt met betoverende violetblauwe bloemen, die elk versierd zijn met fijne rode streepjes en een aantrekkelijke maroonrode vlek in het centrum. En dit spektakel kunt u genieten tot aan het einde van oktober.

Deze robuuste struik is uitermate flexibel en gedijt zowel in licht gefilterd zonlicht, volle zon als halfschaduw. Hij stelt weinig eisen aan de bodem, trotseert luchtverontreiniging met gemak en staat stevig in zijn schoenen, zelfs bij zeewind. De tuinhibiscus is een krachtpatser als het gaat om weerstand tegen ziekten en plagen, en is bovendien goed winterhard. Of u nou kiest voor een solitaire presentatie of hem mixt in een border vol variatie, hij zal hoe dan ook stralen.

Wilt u een duurzame en weinig onderhoud verlangende toevoeging aan uw tuin die maandenlang voor een kleurrijk schouwspel zorgt? De Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' verenigt schoonheid en veerkracht, waardoor het een excellente keuze is voor elke tuinliefhebber die verlangt naar een visueel spektakel zonder de zorgen.

Verzorging en water

De Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

Onderhoud

Het onderhouden van de Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' bestaat voornamelijk uit regelmatig snoeien. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. In het voorjaar kun je de struik terugsnoeien tot ongeveer 30 centimeter boven de grond.

Standplaats

Deze tuinhibiscus gedijt het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een beschutte plek, waar de plant wordt beschermd tegen harde wind.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van de Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' is om in het voorjaar wat langzaam vrijkomende meststof rond de plant te strooien, om de groei en bloei te bevorderen.
De Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu', ook bekend als de tuinhibiscus, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn opvallende blauwe bloemen en weelderige groei, voegt deze plant een vleugje kleur en schoonheid toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve doeleinden, heeft de tuinhibiscus ook andere courante gebruiksmogelijkheden. De bloemen van de plant kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om heerlijke en aromatische thee te maken. Bovendien trekt de tuinhibiscus vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin die wil bijdragen aan de biodiversiteit.

Of je nu op zoek bent naar een prachtige bloeiende plant om je tuin op te fleuren of naar een plant met andere nuttige eigenschappen, de Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' is de perfecte keuze. Met zijn veelzijdigheid en schoonheid is deze plant een waardevolle aanwinst voor elke buitenruimte.

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Hibiscus Syriacus 'Woodbridge'
Tuinhibiscus
Vanaf € 15,95
Hibiscus Syriacus 'Red Heart'
Tuinhibiscus
Vanaf € 15,95
Hibiscus syriacus 'Speciosus'
Tuinhibiscus
Hibiscus Syriacus 'Hamabo'
Tuinhibiscus
Vanaf € 15,95
Hibiscus syriacus 'White Chiffon'
Tuinhibiscus
Hibiscus syriacus 'Duc De Brabant'
Tuinhibiscus
Hibiscus 'Purple Ruffles'
Altheastruik
Hibiscus syriacus 'Ardens'
Tuinhibiscus