Hemerocallis 'Rajah'

Daglelie

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 2,99 per stuk
 • Koop 72 voor € 2,93 per stuk
 • Koop 120 voor € 2,84 per stuk
 • Zeer geschikt als borderplant
 • Bladeren groeien tot een hoogte van 40 cm
 • Bloeit in de zomer
 • Makkelijk te onderhouden
 • Kan in verschillende bodemsoorten groeien
 • Mooie bloemen in verschillende kleuren

Maak kennis met Hemerocallis 'Rajah', een schitterende variëteit onder de daglelies, die een exotisch tintje aan uw tuin of huis toevoegt. Deze bladverliezende vaste plant siert zich met een robuuste en opgaande houding en voegt structuur toe aan uw bloembedden met haar polvormende habitus. De smalle middelgroene zwaardvormige bladeren zorgen voor een fraai contrast met de spectaculaire bloemen die in de zomermaanden verschijnen.

In juni en juli steelt Hemerocallis 'Rajah' de show met haar vurig oranje trechtervormige bloemen, waarbij elk tot 15 cm groot exemplaar opfleurt met een opvallend rood hart. Deze bloemen zijn niet alleen een festijn voor het oog, ze trekken ook nuttige bestuivers aan, waarmee de biodiversiteit in uw tuin verhoogd wordt.

Deze veelzijdige plant is perfect voor tuiniers die graag een levendige, maar onderhoudsvriendelijke tuin willen. Hemerocallis 'Rajah' prefereert een plekje in de volle zon of halfschaduw en presteert optimaal in een goed doorlaatbare, vruchtbare grond met een neutrale pH. Hoewel deze plant zichzelf goed onderhoudt, draagt het verwijderen van dagelijks uitgebloeide bloemen en het afscheuren van gele bladeren bij aan een verzorgde presentatie.

De daglelie is niet alleen betoverend mooi, ze is ook nog eens goed winterhard en overleeft zonder veel zorgen de koude maanden. Ook droge periodes, zeewind en luchtvervuiling zijn geen grote bedreigingen voor deze taaie plant. Met haar tolerantie voor verschillende omstandigheden is deze Hemerocallis een uitstekende keuze voor borders, informele tuinen en zelfs de steeds populairder wordende prairietuin.

Kortom, Hemerocallis 'Rajah' is de plant die u zoekt als u op zoek bent naar een langbloeiende, onderhoudsarme en opvallend kleurrijke toevoeging aan uw tuin of plantencollectie. De combinatie van schoonheid, veerkracht en de multifunctionaliteit maken de 'Rajah' een onmisbare plant voor zowel de beginnende als de ervaren tuinier.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Gebruik bij voorkeur regenwater of onthard water om kalkaanslag te voorkomen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant er mooi en gezond uit te laten zien. Geef de plant in het voorjaar en de zomer een beetje mest om de groei te stimuleren.

Standplaats

Plaats de Hemerocallis 'Rajah' op een plek waar hij zon en halfschaduw krijgt. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt, maar ook beschermd is tegen de heetste uren van de dag.

Tip

Als de plant te groot wordt, kun je hem in het najaar of voorjaar scheuren en opnieuw planten. Zo behoudt hij zijn vitaliteit en gezondheid.

Hemerocallis 'Rajah', ook wel bekend als de daglelie, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn opvallende bloemen en weelderige bladeren is het een mooie aanvulling op elke buitenruimte.

Naast het decoratieve gebruik, heeft de daglelie ook andere courante toepassingen. De bloemen zijn eetbaar en worden soms gebruikt in salades of als decoratie in culinaire gerechten. Daarnaast worden de wortels van de plant in de traditionele geneeskunde gebruikt vanwege hun vermeende medicinale eigenschappen.

Bloemkleur Oranje
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 4 tot 6
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Hemerocallis | Daglelie
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bladhoogte 40 cm, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Hemerocallis 'Chicago Sunrise'
Daglelie
Hemerocallis citrina
Daglelie
Hemerocallis 'Crimson Pirate'
Daglelie
Hemerocallis 'Mini Stella'
Daglelie
Hemerocallis 'Pink Damask'
Daglelie
Hemerocallis 'Serena Madonna'
Daglelie
Hemerocallis lilioasphodelus
Daglelie
Hemerocallis 'Light The Way'
Daglelie
Hemerocallis 'Arctic Snow'
Daglelie
Hemerocallis 'Flaming Sword'
Daglelie