Hemerocallis 'Mini Stella'

Daglelie

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,99 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,93 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,84 per stuk
  • Borderplant
  • Geurend
  • Zomerbloeier
  • Hemerocallis 'Mini Stella'
  • Daglelie

De Hemerocallis 'Mini Stella', beter bekend als de daglelie, is een betoverende aanvulling voor elke groenliefhebber. Deze bladverliezende vaste plant pronkt met een sierlijke, compacte vorm en brengt een vleugje kleur in uw buitenruimte. Zijn smalle, zwaardvormige bladeren zijn middelgroen en stralen een natuurlijke eenvoud uit.

Wanneer de zomermaanden juli en augustus aanbreken, onthult de 'Mini Stella' haar ware pracht met goudgele bloemen die niet alleen het oog bekoren, maar ook de zintuigen betoveren met hun vergenoegende geur. En als een geschenk dat blijft geven, kunt u in september en oktober een charmante herbloei verwachten, waarmee het genot van deze plant verlengd wordt.

Deze nachtbloeiende verschijning is niet alleen mooi, maar ook opvallend onderhoudsvriendelijk. Ze verlangt naar een plekje in de volle zon of halfschaduw, met een voorkeur voor een goed doorlaatbare, vruchtbare grond met een neutrale pH. Met minimale zorg, zoals het verwijderen van de dagelijks verwelkte bloemen en gele bladeren, blijft de 'Mini Stella' in topconditie.

De Hemerocallis is niet alleen winterhard en matig droogteresistent, maar eveneens tolerant voor zeewind en luchtverontreiniging. Het maakt deze plant een stoere overlever die in tal van tuinsettings past, van de sierlijke border tot de meer nonchalante prairietuin of informele tuinontwerpen.

Waarom zou u de Hemerocallis 'Mini Stella' een plaats in uw tuin of huis moeten gunnen? De plant is niet alleen een visuele traktatie met haar levendige bloemen en stijlvolle loof; ze is een toonbeeld van veerkracht en aanpassingsvermogen die weinig zorg eist. Deze daglelie belooft een zomer lang met haar bloemenpracht uw groene oase op te fleuren, en is daarmee een onmisbare toevoeging voor zowel ervaren tuiniers als beginnende plantenliefhebbers. Een natuurlijk kunstwerk dat met minimale inspanning voor een maximale beleving zorgt!

Verzorging en water

De Hemerocallis 'Mini Stella' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant er fris en gezond uit te laten zien. In het najaar kun je de plant terugsnoeien om de groei te bevorderen.

Standplaats

Deze Daglelie gedijt het best in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar bescherm hem tegen de hete middagzon.

Tip

Geef de Hemerocallis 'Mini Stella' tijdens het groeiseizoen een keer per maand een beetje mest om de bloei te stimuleren. Dit zal zorgen voor prachtige bloemen gedurende het hele seizoen.

De Hemerocallis 'Mini Stella', ook wel bekend als de Daglelie, is een prachtige en veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel kan worden gebruikt in de tuin.

Op decoratief gebied is de Hemerocallis 'Mini Stella' een mooie aanvulling op elke tuin vanwege zijn charmante bloemen. De plant produceert heldergele bloemen die een vrolijke en levendige uitstraling toevoegen aan elke ruimte. De bloemen bloeien gedurende de zomermaanden en zorgen voor een kleurrijke display in de tuin.

Naast het decoratieve aspect heeft de Daglelie ook andere courante gebruiken. De bloemen zijn eetbaar en kunnen worden toegevoegd aan salades of desserts voor een decoratief en smakelijk accent. Daarnaast wordt het sap van de Daglelie soms gebruikt vanwege zijn medicinale eigenschappen, waaronder het verlichten van ontstekingen en het bevorderen van de spijsvertering.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Hemerocallis | Daglelie
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Geurend, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Hemerocallis 'Flaming Sword'
Daglelie
Hemerocallis 'El Desperado'
Daglelie
Hemerocallis 'Helle Berlinerin'
Daglelie
Hemerocallis 'Ice Carnival'
Daglelie
Hemerocallis 'Pink Damask'
Daglelie
Hemerocallis lilioasphodelus
Daglelie
Hemerocallis 'Light The Way'
Daglelie
Hemerocallis 'Serena Madonna'
Daglelie
Hemerocallis 'Gentle Shepherd'
Daglelie
Hemerocallis 'Crimson Pirate'
Daglelie