Hemerocallis 'El Desperado'

Daglelie

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 7,55 per stuk
 • Koop 72 voor € 7,39 per stuk
 • Koop 120 voor € 7,16 per stuk
 • Borderplant
 • Geurend
 • Zomerbloeier
 • Makkelijk te onderhouden
 • Attractief voor vlinders
 • Vele verschillende kleuren beschikbaar

Ontmoet de charismatische 'El Desperado', een variëteit van de Hemerocallis-familie, die met zijn opvallende verschijning een statement maakt in elke tuin. Deze variëteit staat beter bekend als de daglelie en kenmerkt zich door zijn bladverliezend karakter en een mooi gestructureerde polvorm. De ‘El Desperado’ brengt energie en kleur met zijn smalle, levendig groene, zwaardvormige bladeren.

In de bloeimaanden juni en juli, zal deze plant u verrassen met zijn trompetvormige bloemen, welke een lust voor het oog zijn dankzij hun zonnige, gele tinten en sierlijke paarse randen. Het geel hart is een bijzondere eyecatcher die de bloemen een exotische flair geeft. Deze geurende schoonheden genieten het meest van een plekje in de volle zon tot halfschaduw en floreren optimaal in een goed doorlaatbare, vruchtbare grond met een neutrale pH-waarde.

Onderhoud is bij de 'El Desperado' eenvoudig; verwijder simpelweg de dagelijks verwelkte bloemen voor een nette uitstraling en trek gele bladeren af voor een gezonde groei. Deze Hemerocallis is niet alleen winterhard, maar kan ook quite goed tegen droogte, wind en zelfs luchtvervuiling, wat haar een ideale plant maakt voor zowel borders als meer informele tuinen en prairietuinen.

De reden waarom de Hemerocallis 'El Desperado' niet in uw huis of tuin zou mogen ontbreken, is de combinatie van haar esthetische allure en haar ongecompliceerde karakter. Het is een plant die zichzelf jaar na jaar blijft bewijzen als een betrouwbare en opzienbarende toevoeging aan elk groen domein.

Verzorging en water

De Hemerocallis 'El Desperado' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water, zodat de grond gedurende de dag kan opdrogen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. In het najaar kunt u de plant terugsnoeien tot vlak boven de grond. Voeg in het voorjaar organische meststof toe om de groei te bevorderen.

Standplaats

De Hemerocallis 'El Desperado' gedijt het beste op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd directe middagzon, vooral tijdens hete zomerdagen.

Tip

De Hemerocallis 'El Desperado' kan ook goed gedijen in een grote pot op het terras. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft en geef regelmatig water om uitdroging te voorkomen.

Hemerocallis 'El Desperado', ook wel bekend als de daglelie, is een prachtige plant die veelvuldig in tuinen wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve eigenschappen.

De daglelie is een populaire keuze voor het opvullen van borders en bloembedden, vanwege de mooie bloemen die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. De plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is voor een biodiverse tuin.

Naast het decoratieve gebruik, kunnen de bloemen van de daglelie ook worden gebruikt in de keuken. De bloemknoppen kunnen worden toegevoegd aan salades of licht gebakken worden, waardoor ze een subtiele en eetbare decoratie vormen.

De daglelie staat erom bekend makkelijk te onderhouden te zijn en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten en klimaten. Deze eigenschappen maken het een veelzijdige en geliefde plant in vele tuinen.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 4 tot 6
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Hemerocallis | Daglelie
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Geurend, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Hemerocallis lilioasphodelus
Daglelie
Hemerocallis 'Gentle Shepherd'
Daglelie
Hemerocallis 'Flaming Sword'
Daglelie
Hemerocallis 'Aten'
Daglelie
Hemerocallis 'Chicago Sunrise'
Daglelie
Hemerocallis 'Stella De Oro'
Daglelie
Hemerocallis citrina
Daglelie
Hemerocallis 'Serena Madonna'
Daglelie
Hemerocallis 'Helle Berlinerin'
Daglelie
Hemerocallis 'Rajah'
Daglelie